Luda NBA noć, favoriti padali kao snoplje, Vestbukova simultanka!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 24.01.2017.
07:40
Izvor: Sportske.net

Nije greška, ali rezultati izazivaju nevericu, najbolji timovi lige poraženi. Rasel Vestbruk nastavio teror. Bobi nije dobio šansu u novom porazu od Kingsa...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Kajri Irving je ima veče iz snova, i izgubio utakmicu. Ubacio je 49 poena u Nju Orleansu u pravom revolveraškom obračunu, ali su Pelikansi srušili šampiona, forma Klivlenda u gostima je baš zabrinjavajuća.

Tajno oružje domaćin bio je DžejRu Holidej, njegova najbolja utakmica posle povratka u tim nakon porodične drame. Na kraju, plej Pelikansa 33 poena, 10 asistencija, 6 skokova, dodao je i 3 ukradene lopte i 2 blokade. Sve ovo desilo se bez Entonija Dejvisa, pa je pad Klivlenda na jugu još veće iznenađenje. Sjajno je odigrao i Terens Džons, zamena "Obrve" je postigao 36 poena, imao je i 11 skokova i ključnu blokadu na Lebronu u finišu. Gostima nije pomoglo ni 15 trojki, a Nju Orleans se rehabilitovao za težak poraz od najgoreg tima lige, Bruklina u petak, kada su izgubili kod kuće 29 razlike.

Iznenađenje i u Majamiju, Dion Vejters je sa 33 poena vodio Hit do pobede protiv Voriorsa.

Dragić je dodao 19, u meču u kome je Majami prvo izgubio +10, činilo se da će prokockati pobedu. A onda je Vejters trojkom na 60 stotinki pre kraja meča doneo četvrti trijumf u nizu za tim sa Floride koji ima samo 15 pobeda u sezoni. Kod gostiju Durant 27, Tompson 22, Kari 21. Majami je promašio 11 slobodnih bacanja i ipak pobedio najbolji tim lige.

I Klipersi su šokirali Atlantu, gosti su bili prežaljeni u Džordžiji bez Krisa Pola i Blejka Grifina. Ali, posle dva ubedljiva poraza odigrali su sjajan meč. Ostin Rivers je opravdao očevo poverenje, bio je u petorci, ubacio 27 poena. Iskusni Džamal Kraford je posle serije loših mečeva namestio ruku, 8 od 19 poena dao je u poslednjoj četvrtini kada se topila prednopst gostiju. Atlanta se spustila na dva poseda, alije nekada najbolji šesti čovek lige prelomio meč. Kod Houksa Kent Bazmor 25 poena, Šreder 21, Hauard 16, uz 12 skokova. Klipsi su šutirali 50%, kada je tako, ne gube mečeve, imaju skor 17-0.

Junak je i Rasel Vestbruk, ne samo zbog novog tripl-dabla, (38 poena, po 10 skokova i asistencija) već i koša za pobedu u Juti. Lider Tandera je pogodio na 1.4 sekunde pre kraja i rešio triler u "slanoj državi". Ras je prekinuo seriju Jute od šest pobeda, ovo je njegov 22. tripl-dabl sezone, 58. u karijeri. Izjednačio se sa Larijem Birdom na petom mestu večne liste. Dominirao je u drugoj četvrtini, držao svoj tim u igri i na kraju zadao odlučujući udarac.

I Hjuston je pao u Milvokiju, Hardenu je skok nedostajao za tripl-dabl, ali je Džabari Parker predvodio nepredvidive Bakse do trijumfa, 28 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Antetokumpo je brojao do 31, pa je protiv jednog od najboljih timova lige, Milvoki prekinuo seriju od pet poraza. Grk je u poslednjih pet minuta ubacio 9 poena, držao Roketse na odstojanju, nisu prišli na više od -6 u finišu. Harden je uz 26 poena, imao 12 asistencija i 9 skokova, ali nije ni šutirao do finiša prve četvrtine, kada je pogodio trojku. Nije promašio u većem delu meča, ali je izgubio 11 lopti!

Proigrali su i Niksi, Vili Ernangomez je ubacio 14 poena i imao 10 skokova u Indijani. Pejsersi su bili favoriti, mnogo bolje igraju kod kuće, ali su naleteli na minu. Pol Džordž je ubacio 31 poen, nije bilo dovoljno. Niksi su pogodili ključne šuteve u finišu, Melo Entoni je ubacio 26 poena, Rouz 20, ovo je zaista jedna od retkih pobeda Njujorka na ovom gostovanju. Naime, oni pet godina nisu dobili Indijanu van svoje dvorane.

Favoriti padaju, ali ne i Sparsi, za njih su Netsi bili baš lak zalogaj. Spustili su Bruklin na 86 poena, Oldridž je postigao 16, Kajl Anderson na mestu startera 14, bila je to igra mačke i miša iako je Greg Popović izveo rezervnu ekipu. Naime, bez Gasola, Parkera, Đinobilija i Leonarda, gosti su se prošetali kroz Bruklin, sedam igrača je bilo dvocifreno. San Antonio i dalje mnogo bolje igra u gostima, imaju skor 18:4 van svoje dvorane.

Neočekivana je i pobeda Sakramenta u Detroitu, "Bugi" Kazins je Pistonsima ubacio 22 poena, imao 14 skokova, Kingsi su bili ljuti zbog sudijskih odluka u Čikagu za vikend. Ipak, uspeli su da prekinu seriju poraza na turneji, izgleda da im odgovara Detroit, jedine dve pobede u deset mečeva imaju baš protiv Pistonsa. Bobi Marjanović nije dobio šansu.

I na kraju, Vašington je nastavio sjajnu seriju, tim iz prestonice je odneo pobedu iz Severne Karoline. Džon Vol je ubacio 24 poena, Markif Moris dodao 23, spustili su Šarlot na 39% šuta, kako sada igraju Vizardsi zaista liče ne tim koji ćemo sigurno gledati u plej ofu. Oni su streptomicin za Hornetse, dobili su ih tri puta u nizu, dva puta ove sezone. Pokazali su da mogu da pobede i van svoje dvorane, podsetimo, Šarlot je jedna od najneugodnijih domaćina lige. Videćemo koliko je Vašingtonu ostalo snage za večerašnje gostovanje odmornijem Bostonu. Šarlot će u sredu ugostiti Voriorse koji će biti ljuti posle poraza u Majamiju.

Rezultati:

Juta - Oklahoma 95:97
Milvoki - Hjuston 127:114
Indijana - Njujork 103:109
Nju Orleans - Klivlend 124:122
Bruklin - San Antonio 86:112
Majami - Golden Stejt 105:102
Detroit - Sakramento 104:109
Atlanta - LA Klipers 105:115
Šarlot - Vašington 99:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Tuesday, 24.01.2017
10:34
avatar
Realno nerealan-1
Tuesday, 24.01.2017
10:20

sad sam našao da odigram tiket na NBA posle 2 meseca...

avatar
Sporske me ugasile
Tuesday, 24.01.2017
11:51
avatar
Sporske me ugasile
Tuesday, 24.01.2017
11:52

Kakvo ludilo ,Russ opet u elementu ,a Irving baksuz kola

avatar
Marko RM-CZ
Tuesday, 24.01.2017
09:45

Ovaj iz Pelikansa, nije DžejRu Holidej nego Džru Holidej :)