Luka Dončić ispred velikana Ex-Yu košarke!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.05.2018.
23:49
Izvor: Sportske.net

Nemoguće je staviti u jednu vest sve ono što je Luka Dončić uspeo da uradi u samo jednoj sezoni. Večeras je nadmašio Dražena Petrovića, Predraga Danilovića, Tonija Kukoča i Dana Rađu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić (19) večeras je sa Kraljevskim klubom stigao do titule prvaka Evrope i tako za manje od godinu dana uspeo da pokori "Stari kontinent" sa reprezentacijom i klubom.

Slovenački reprezentativac pobrao je silna individualna priznanja među kojima su titule najkoristnijeg igrača sezone i završnog turnira, a to je kroz istoriju pošlo za rukom samo još trojici igrača.

To što je na završnom turniru u Beogradu poneo zvanje najkorisnijeg igrača stavilo je Luku Dončića ispred legendi jugoslovenske košarke.

On je do zvanja najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige stigao sa 19 godina i tako postao najmlađi MVP fajnal-fora elitnog takmičenja u istoriji.

Sa ovih prostora isto priznanje su u ranim igračkim godinama osvajali Toni Kukoč, Dino Rađa, Dražen Petrović i Predrag Danilović ali su sva četvorica imala dvadeset ili više godina u trenutku kada su proglašavani za najkorisnije igrače završni turnira Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Monday, 21.05.2018
10:17

Ina on jos mnogo da radi i osvaja, da bi bio nolji od gore pomenutih

avatar
prike
Monday, 21.05.2018
09:52

Steta, velika steta za nas. Savez je morao da prepozna.

avatar
djan_franko
Monday, 21.05.2018
06:42

Nece on do kolena biti Petrovicu, Danilovicu, Kukocu i Radji...

avatar
scofield
Monday, 21.05.2018
00:42

Luka kao Ronaldo. Prvak Evrope sa klubom i reprezentacijom.