Luki utisak, Jokiću bitka! Lebronu se smejali, a onda je na nestvaran način zaveo red kod kuće!

Autor: Boris Jovanović
utorak 26.01.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče, nova pobeda Denvera, iako je Luka Dončić briljirao. Sreća za Ohajo što Lebron ne dolazi češće kući...

AP Photo/Tony Dejak
AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Majkl Porter Džunio bio je tajno oružje Denvera. U partiji sezone ubacio je 30 poena, pa je Denver uspeo da prevaziđe i isključenje Džamala Mareja koji je udario Tima Hardeveja Džuniora, i da dobije meč. Porter Džunior je ubacio šest trojki i bio ključ u seriji 7:0 kojom su se gosti odlepili.

Luja Dončić je bio maestralan 35 poena, 11 skokova i čak 16 asistencija, ovo je njegov šesti tripl dabl sezone i sada je preskočio Jokića. Srbin je meč završio sa 20 poena, 10 skokova. Ovo je bila treća pobeda u nizu Denvera na turneji, nakon što su dobili dva puta posle produžetaka Feniks u Arizoni.

Najsmešina situacija je kada je Jokić oteo loptu sudiji da je izvede, ali je sudija vratio posed i spustio je na liniji. Reakcija Srbina je nasmejala sve...

Heroj večeri je bez sumnje Lebron Džejms. Tačnije, ne valja kada ga naljutite. Direktori Klivlenda su bili previše ushićeni kada sa istekom sirene nije pogodio na kraju treće četvrtine. Pogledao ih je, a ono što je usledilo nekako podseća na Kobija Brajanta. Ubacio je 21 od 46 poena u poslednjem periodu i praktično sam dobio nekadašnji tim.

"Jesu malo previše bili uzbuđeni, sreća njihova što dolazim samo jednom godišnje da igram ovde", rekao je Lebron, i dodao da je posle dva meseca video majku, Gloriju, da mu je spremila ručak pa da je to tajna dobre igre. U poslednjem periodu, Lebron je inače pogodio 9 od 10 šuteva. Inače, oko 2000 ljudi je bilo u dvorani, Džejmsa su dočekali aplauzom, dosta ih je nosilo njegove dresove iz vremena kada je posle 52 godine doneo titulu u Klivlend.

Iznenađenje na severu, Detroit je slavio protiv Siksersa, tim sa najgorim skorom u ligi je predvodio Delon Rajt, za njega veče karijere, 28 poena, kod gostiju nije bilo Embida. Indijana je uzvratila Torontu za poraz od vikenda, Malkolm Brogdon je odigrao najbolji meč u NBA, tačnije najefikasniji, ubacio je 36 poena, pošto je veče ranije bio očajan. On je proveo nedelju posle meča u telefonskom razgovoru sa trenerom Bjorkgrenom, izgleda da je dobio dobre savete.
Ruki Orlanda Kol Entoni je nadigrao "kolegu" LaMela Bola, ubacio 21 poen, Nikola Vučević je dodao 29 poena i 12 skokova, Medžik je ubacio 19 trojki, pa Šarlotu nije bilo spasa. Harden i Durant su kombinovali 40 poena, Irving dodao 16, pa su Netsi ovoga puta odbranom savladali Majami koji je stao na 85 poena. Adebajo je ponovo bio odličan 26 poena, 10 skokova, ali osim Dragića koji je ubacio 21 poen nije bilo više raspoloženih igrača u redovima gostiju.

U ekipu Bostona se posle pet mečeva pauze zbog korone vratio Džejsona Tejtum. Ubacio je 24 poena, Braun još 26 njih dvojica su bili prevaga protiv Bulsa. Stef Kari je sipao iz svih oružja u zalivu protiv Minesote, ubacio je 36 poena, izludeo protvničke bekove, a Endrju Vigins je najbolje sačuvao za bivši klub, postigao je 23 poena, pa je Golden Stejt prekinuo mini seriju poraza. Kod gostiju nije bio Rasela koji je jasno želeo da igra protiv bivšeg kluba, Voriorsi su igrali mnogo bolje nego u prethodnom meču kada su protiv Jute primili 14 poena na startu i u jednom trenutku bili na dubokom smrzavanju, na -40.

Oklahoma je dobila u Portlandu, Pokuševski je ubacio dve trojke, imao tri asistencije, dva skoka i blokadu.

Mečevi Pelikansa i Sparsa, odnosno Memfisa i Sakramenta su odloženi:

Rezultati:
Detroit - Filadelfija 119:104
Indijana - Toronto 129:114
Orlando - Šarlot 117:108
Bruklin - Majami 98:85
Klivlend - LA Lejkers 108:115
Dalas - Denver 113:117
Čikago - Boston 103:119
Golden Stejt - Minesota 130:108
Portland - Oklahoma 122:125

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke