Mačvan kapitenski: "Sutra da se potvrdi ova pobeda"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 04.09.2017.
22:12
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan rekao je posle meča sa Turskom da su Stefan Jović i Bogdan Bogdanović prelomili meč i da je duel sa Britancima sada sve o čemu treba misliti.

Epa/Larry W. Smith
Epa/Larry W. Smith

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je domaćina EuroBasketa u vrlo neizvesnoj utakmici, a kapiten "Orlova" Milan Mačvan istakao je da su Stefan Jović i Bogdan Bogdanović najzaslužniji za trijumf.

"Odigrali smo mnogo bolje nego protiv Rusije, spremili smo se bolje za utakmicu, za sve te njihove varijacije sa četiri spoljnja i pet spoljnih, odigrali smo muški i jako mi je drago da je Jović prelomio utakmicu jer je odigrao hrabro kada je trebalo. On i Bogdan su danas doneli pobedu, ubacili kad god je trebalo", kazao je Mačvan.

Krilni centar Bajerna je čestitao saigračima i stručnom štabu i odmah apostrofirao značaj sutrašnje utakmice.

"Čestitam saigračima i stručnom štabu. Okrećemo se Britaniji, utakmica je jako nezgodna jer dolazi posle 14, 15 sati odmora, pogotovu što Britanici igraju jako kvalitetno. Treba da se spremimo za taj meč i da potvrdimo pobedu od večeras", poručio je Mačvan.

Kapiten "Orlova" veruje da je pobeda nad Turskom zaslužena i da to pokazuje i kretanje rezultata.

"Zasluženo smo dobili, imali smo celu utakmicu kontrolu nad rezultatom izuzev kada su ubacili tri vezane trojke. Tu su imali dobar momentum ali uspeli smo da se izvučemo zahvaljujući Joviću i njegovim velikim šutevima kao i Bogdanoviću sa dve vezane trojke", dodao je Mačvan.

Pobeda nad domaćinom ostavlja Srbiju u igri za prvo mesto u grupi ali i snaži karakter ekipe.

"Mi smo već rekli da ova ekipa ima karater. Utakmica protiv Rusa je jedna od najlošijih ovog leta uz onu sa Gruzijom. Mislim da smo pokazali karakter i mnogo je bitno da ovo sutra potvrdimo protiv Britanije", zaključio je Mačvan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nicklas Bendtner
Monday, 04.09.2017
22:21

Mi imamo sansu da budemo i prvi ukoliko Letonci dobiju i Ruse i Turke sto jeste tesko ali nije nemoguce ako ih sut krene, pa u krugu sa Letoncima i Rusima da imamo najbolji skor.