Mačvan ponovo heroj Milana - "Manekeni" u finalu Kupa Italije!

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.02.2017.
19:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpije Milano plasirali su se u finale italijanskog kupa, kako su u 1/2 finalu bili bolji od Ređo Emilije.

EPA/STR
EPA/STR

Povezane vesti

Sjajna utakmica viđena je prvom polufinalu Kupa Italije, izabranici Jasmina Repeše su na kraju, posle velikog preokreta uspeli da slave sa 87-84.

Ređana je vodila nakon prvih 10 minuta, da bi Olimpija poravnala do odlaska na odmor.

U nastavku ponovo bolja igra ekipe iz Ređo Emilije, u poslednji kvartal ulaze sa pet poena prednosti. Suficit Ređane je porastao na početku poslednje četvrtine, a onda su Davide Paskolo i Andera Ćinćarini uzeli stvari u svoje ruke.

Topili u polako deficit, da bi prvim poenima italijanskog plejmejkera na meču, došli do preokreta i dva poena prednosti.

Vratili su košarkaši Ređane prednost trojkom, da bi Ćinćarini u narednom napadu vratio istom merom.

Trojkom Zorana Dragića otišli su na 84-81 u poslednjem minutu, a tačku na čitav susret stavio je Milan Mačvan svojom trojkom na manje od pola minuta do kraja.

Bilo je tada šest poena prednosti, košaraši Rešane su uspeli da prepolove tu razliku, ali je to bilo sve.

Može se reći da je Mačvan još jednom bio junak Olimpije, kako ih je pre dve večeri poenima u poslednjim sekundama poslao u polufinale, a sada je zapečatio i polufinalni susret i tako Olimpiji Milano obezbedio veliko finale.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio Rakim Sanders sa 22 poena, pratio ga je sjajni Paskolo sa 14, dok je Mačvan postigao svega sedam poena ovoga puta, uz pet skokova i jednu asistenciju.

Raduljica je upisao devet poena i tri asistencije.

U poraženom sastavu 14 poena Aradorija, 13 je dodao De Nikolao, dok su po 12 upisali Rejnolds i Dela Vale. Dvocifren je bio još Nidam sa 11 poena, dok se na devet zaustavio Vilijams.

Aktuelni osvajač Kupa i aktuelni prvak Italije ekipa Olimpije Milan, u finalu će igrati sa boljim iz duela Dinamo Sasarija i Breše.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke