Majami ređa pobede, 'Dragon' blista

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 14.01.2018.
21:46
Izvor: Sportske.net

Predvođeni sjajnim Goranom Dragićem košarkaši Majamija upisali su večeras sedmu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Beta/AP Photo/Lynne Sladky
Beta/AP Photo/Lynne Sladky

Povezane vesti

Majami je na domaćem terenu uspeo da savlada Milvoki rezultatom 97:79 (21:23, 20:20, 30:16, 26:20) i tako upiše sedmu izastopnu pobedu u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

Nije dobro počelo za domaće, Milvoki je održavao prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, ali gosti nisu uspevali da naprave osetniju razliku. Najveća prednost Baksa u dva navrata je iznosila 8 poena, a na kraju prvog poluvremena samo dva.

Serijom 14:0 na startu trećeg kvartaka Majami preuzima vođstvo i ujedno rešava pitanje pobednika jer Milvoki nije uspeo da se vrati u igru.

Prednost domaćih iznosila je više od deset poena tokom cele četvrte četvrtine, a najveća razlika bila je ona kojom je i završen meč.

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je slovenački internacionalac Goran Dragić koji je bio blizu svog ovosezonskog maksimuma. Slovenac je meč završio sa 25 postignutih poena, 3 skoka i 2 asistencije.

Dvocifren učinak u ekipi Majamija ostvarili su još Još Ričardson (16 pts, 6 sk), Hasan Vajtsajd (15 pts, 10 sk) i Tajler Džonson (14 pts, 6 sk).

Na drugoj strani standardno dobar Janis Adetokumbo sa 22 poena i 6 skokova, pratili su ga Kris Midlton (16 pts, 6 sk) i Malkolm Brogdon (15 pts, 5 sk).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke