Majstorović: "Zasluženo zlato"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 13.09.2021.
16:47
Izvor: Sportske.net

Srbijino treće uzastupno zlato.

EPA-EFE/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT
EPA-EFE/Zsolt Czegledi HUNGARY OUT

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije u basketu 3x3 Dejan Majstorović rekao je danas u Beogradu da je njegova ekipa zasluženo osvojila titulu na Evropskom prvenstvu u Parizu.

"Odigrali smo dobar turnir na EP, pogotovo drugog dana kada smo se fokusirali na defanzivnu igru, primili 17, 13 i 14 poena i zasluženo osvojili zlatnu medalju", rekao je Majstorović po dolasku u Beograd, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je sinoć titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu Evropskog prvenstva u Parizu pobedila Litvaniju sa 20:14.

Basketaši Srbije su tako, posle bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju, treći put uzastopno postali prvaci Evrope, posle 2018. i 2019. godine.

Reprezentativce Mihaila Vasića, Aleksandra Ratkova, Dejana Majstorovića i Miroslava Pašajlića, kao i trenere Marka Ždera i Danila Lukića, selektora Gorana Vojkića i fizioterapeuta Stojana Subašića, na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su čelnici KSS, rodbina i prijatelji.

Nakon dočeka na aerodromu, za basketaše Srbije organizovan je i prijem u "Kući košarke".

Majstorović je, u ime ekipe, zahvalio Košarkaškom savezu Srbije koji je ekipi tokom cele godine omogućio dobre uslove za trening pred Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo.

"Mislim da smo to vratili na pravi način, doneli smo dve medalje, ovog puta zlatnu", rekao je Majstorović, koji je učestvovao u osvajanju deset od ukupno 11 medalja 3x3 reprezentacije Srbije.

Predsednik KSS-a Predrag Danilović čestitao je basketašima i istakao da zna da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti.

"Želeo bih da napomenem da se kroz naše nacionalno 3x3 prvenstvo, koji već godinama odlično funkcioniše, stvaraju i pojavljuju mladi igrači, a najbolji primer je naš novajlija Miroslav Pašajlić, koji je postao MVP ovog Evropskog prvenstva u Parizu", rekao je Danilović.

"Dakle, što se tiče mladih i dobrih 3x3 igrača, uvek ćemo da ih imamo,  zbog čega sam iznad svega srećan jer ne treba da brinemo o budućnosti", dodao je on.

Danilović je ponovio i da će Savez uvek biti uz basketaše Srbije, "bilo privatno ili u reprezentaciji".

"Uvek možete da se oslonite na Savez, imaćete najbolje uslove, tako da vam još jednom čestitam na velikom uspehu", rekao je Danilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke