Makabi spremio i alternativu za Blata, stiže NBA trener

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.06.2017.
13:40
Izvor: Sportske.net

Posrnuli izraelski gigant će na sve načine pokušati naredne sezone da se vrati u vrh evropske košarke.

EPA/VALDA KALNINA
EPA/VALDA KALNINA

Povezane vesti

Pisali smo da je Makabi zainteresovan da na mesto šefa struke postavi čoveka koji im je pre par godina doneo titulu u Evroligi, Dejvida Blata.

On je 2014. doneo trofej namenjen prvaku Evrope "Ponosu Izraela", ali je od njegovog odlaska ekipa iz Tel Aviva počela da tone.

Ove sezone su "dotakli dno", osvojili su samo trofej u kupu, ispali u polufinalu izraleskog plej-ofa, ostali bez Top 8 faze Evrolige.

Promenili su tri trenera, trenutno ulogu v.d. trenera vrši Arik Šivek, a u klubu se nadaju da bi mogli da privole Blata da se vrati.

Ipak, nove informacije ukazuju da bi Amerikanac sa izraelskim pasošem mogao da ostane u Darušafaki, sa kojom ima ugovor na još godinu dana.

U tom slučaju, uprava Makabija ima spremnu alternativu, u pitanju je jedan od pomoćnih trenera Majka Budenholcera u Atlanta Hoksima, hrvatski stručnjak Neven Spahija.

Spahija je već radio u Makabiju u sezoni 2006/07, a u Hoksima je od 2014. godine kao asistent.

Da prihvati posao u Izraelu pokušaće da ga ubedi njegov sunarodnik Nikola Vujčić, koja obavlja rolu sportskog direktora u Makabiju. Bivši hrvatski košarkaš je na putu za Atlantu, gde će pregovarati sa Spahijom.

Poslednji angažman u Evropi, Spahija je imao u zagrebačkoj Ciboni još 2013. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke