Melo se seli, na pomolu i veliki trejd po ukusu "Ludog Srbina"!

Autor: Nikola Miloradović
subota 14.07.2018.
12:00
Izvor: Sportske.net

Svakog leta, sve je veći haos u NBA ligi, razlog je naravno veoma jasan.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

Polako se formiraju ekipe pred novu sezonu u NBA ligi, veliki broj slobodnih igrača već je pronašao uhlebljenja, pa se uveliko govori i o potencijalnim trejdovima.

Iz godine u godinu viđamo sve više velikih promena, a sve u cilju da se prekine dominacija Golden Stejt Voriorsa.

Ipak, "Ratnici" i dalje drže stvari u svojim rukama, ovog leta su recimo napravili Ol-star petorku angažovanjem DeMarkusa Kazinsa, koji će u narednih godinu dana zaraditi tričavih 5,3 miliona dolara.

Na pomolu su još dve velike promene u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Karmelo Entoni će uskoro postati slobodan u izboru nove sredine, Oklahoma pokušava da ga se reši, tačnije njegovog 27,9 miliona američkih dolara teškog ugovora.

Pokušali su da pronađu tim koji bi sa njima obavio trejd, ali niko nema dovoljno prostora da isplati Melu pomenuti novac, te je jedina opcija za "Grmljavinu" raskid ugovor sa 33-godišnjim košarkašem.

Pomirili su se sa sudbinom, Melo će dobiti odrešene ruke, a uprava franšize će tako uštedeti oko 107 miliona dolara, kada se uračunaju i takse koje bi morali da plate da su zadržali Mela Entonija. Naravno, isplatiće mu novac koji mu je garantovan ugovorom, te će ipak uštedeti nešto manje kada se sve sabere, ali će ipak "prodisati".

Karmelo

Pominjalo se da bi iskusni košarkaš mogao kod LeBrona u Lejkerse, ali do toga po svemu sudeći neće doći.

Bivši igrač Denvera i Njujork Niksa ima dve ponude, ka jednoj naginje i čini se da će sve uskoro biti gotovo.

Naime, favorit za potpis iskusnog krila su Hjuston Roketsi, koji su na toj poziciji ostali bez Trevora Arize (Finiks Sansi) i Luka Mba a Mutea (LA Klipersi).

Pored Roketsa, za Entonija je veliko interesovanje pokazao i Majami, ali izgleda da je Melo bliži prelasku u "Tojota centar", gde ga čekaju Džejms Harden i Kris Pol.

Roketsi su već angažovali Džemjsa Enisa trećeg, koji će se po svemu sudeći za minute boriti sa Takerom i Karmelom Entonijem.

Druga velika enigma i veoma važno pitanje u NBA krugovima je sudbina Kavaja Lenarda.

Kavaj Lenard Kawhi Leonard

Verovatno i najbolji defanzivac najjače košarkaške lige na svetu je rešen da napusti Sparse, pisalo se da hoće u Lejkerse, ali je taj scenario sada malo verovatan.

U priči su i Filadelfija 76ersi, koji bi u paketu sa "Kandžom" doveli i Gasola, ali prema najnovijim informacijama iz SAD, treći tim je favorit u trci za usluge Kavaja Lenarda.

Naime, Toronto Reprtorsi sada slove za favorite, a navodno je franšiza iz Kanade za usluge krilnog košarkaša Sparsa spremna da ponudi svog najboljeg igrača, DeMara DeRozana.

DeRozan Kovington Toronto Filadelfija

Prema mnogima je ova odluka Retorsa veoma diskutabilna, kako Lenard ima još godinu dana važećeg ugovora, tačnije narednog leta postaje slobodan agent.

Reptorsi bi tako svog najboljeg pojedinca poslali u San Antonio, a za uzvrat bi dobili "Kandžu", kojeg bi zasigurno u svojim redovima imali samo jednu sezonu.

Nakon toga bi Lenard vrlo lako mogao da promeni sredinu, ali izgleda da Reptorsi veruju da mogu da ga ubede da ostane i duže, pa bi ovaj trejd uskoro mogao da se odigra.

Sparsi su zainteresovani za DeRozana, koji ima i slična primanja kao Lenard, pa se čini da je i ovo gotova stvar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke