Mičelovih 71 za istoriju - Brajant dobio naslednika!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 03.01.2023.
08:35
Izvor: Sportske.net

Partija karijere košarkaša Klivlenda.

twitter
twitter

Povezane vesti

Košarkaš Klivelend Kavalirsa su u feneomenalnoj utakmici, nakon produžetka, savladali Čikago Bulse sa 145:134, a nezaboravnu partiju odigrao je bek domaćih Donovan Mičel.

Sjajni bek Kavalirsa ubacio je nestvaran 71 poen, odveo utakmicu u produžetke i postao prvi igrač još od legendarnog Kobija Brajanta koji je na NBA utakmici postigao preko 70 poena.

Na ovakvu partiju u najjačoj ligi sveta čekali smo 17 godina, tačnije od 22. januara 2006. godine kada je Kobi "zatrpao" koš Toronta.

Pred Mičelom su stradali "Bulsi" koji su imali dobijenu utakmicu, vodili sa dva poena prednosti u finišu "regularnog" toga utakmice, ali je nezaustavljivi bek Klivlenda namerno promašio slobodno bacanje, uhvatio loptu i pogodio za produžetak.

U produžetku Kalavirsi su stigli do velike pobede, a Mičel do 71 poena, i tako ušao postao tek sedmi igrač u istoriji NBA koji je na jednoj utakmici ubacio 70 poena.

Pre Mičela ovakav poduhvat ostvarili su Vilt Čemberlen, Kobi Brajant, Dejvid Tompson, Eldžin Bejlor, Dejvid Robinson i Devin Buker.

Mičel je pored 71 poena imao 11 asistencija i osam skokova. Iz igre je šutirao 22/34, za tri poena 7/15, dok je sa "penala" ubacio 20 poena iz 25 pokušaja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke