Mijailović: ''Ta 2025. godina biće jako važna za Srbiju i srpsku košarku''

Autor: Darko Mitrović
subota 18.03.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Partizana govorio i o najavljenom proširenju Evrolige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Proširenje Evrolige sa 18 na 24 kluba bi trebalo da znači da će Crvena zvezda i Partizan zadržati svoja mesta u elitnom evropskom takmičenju, pogotovo jer su ove sezone ''položili ispit'' u evroligaškim derbijima koji su protekli bez ozbiljnih incidenata.

Takav stav izneo je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović tokom opširnog intervjua za klupsku televiziju.

''Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi.

Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba. Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane.

To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji. Ta 2025. godina je jako važna za Srbiju i srpsku košarku'', izjavio je Ostoja Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke