Mijatović: "Nismo blistali, ali smo pokazali karakter"

Autor: Beta Beta
petak 18.07.2014.
23:45
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Srbije čestitao je svojim izabranicima na zadivljujućem karakteru koji su pokazali u pobedi nad Izraelom u četvrtfinalu EP na Kritu.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Selektor mlade reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je da su njegovi košarkaši pokazali karakter za pobedu nad Izraelom, iako nisu najbolje odigrali taj meč.

"Nije lako sada naći prave reči kojima bi se opisalo sve što se dešavalo u ovih neverovatnih 50 minuta utakmice. Svaka čast momcima koji su pokazali zadivljujući karakter, nisu odustajali nijednog trenutka. Nisu blistali, ali su uspeli da pobede sjajnog protivnika", rekao je Mijatović posle utakmice na Kritu.

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Grčkoj posle dva produžetka pobedila Izrael sa 90:86.

"Znali smo da je selekcija Izraela zbog profila i konfiguracije ekipe, daleko najnezgodniji protivnik za nas. Takođe, pokazalo se i koliko je četvrtfinalna utakmica kao i uvek specifična i teška", istakao je selektor.

Srbija će u susretu za finale igrati protiv Turske, a Mijatović je rekao da veruje da njegova ekipa može do pobede.

"Nema vremena za slavlje, već sutra nas čeka polufinalni duel sa Turskom. Biće još teže nego danas ako je to uopšte moguće. Mnogi ih vide kao prve favorite šampionata. Sjajno su selektirani, igraju zaista dobro. Imamo manje od 24 časa da se spremimo za još jednu bitku", rekao je Mijatović.

Utakmica Srbija - Turska igraće se sutra od 19.15.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke