Milosrđe Zvezdinih pobeda

Autor: Boban Filipović
četvrtak 30.10.2014.
23:30
Izvor: Sportske.net

Nakon večerašnjeg ubedljivog trijumfa nad Valensijom u Areni mnogi navijači crveno-belih se s pravom pitaju zbog čega on nije ubedljiviji. Opuštanje u finišu pri velikoj prednosti kao da je postala odlika Radonjićevog tima na početku tekuće sezone, na svu

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Pobedi se u zube ne gleda, ali sasvim je racionalno postaviti pitanje zbog čega Crvena zvezda Telekom već treći put ove sezone dobija utakmicu skromnom razlikom kada je u prilici da rasturi protivnika sa 20-ak  razlike i jače.

Takav slučaj bio je najpre protiv ljubljanske Olimpije u trećem kolu ABA lige, potom protiv Galatasaraja na otvaranju sezone u Evroligi i večeras u trećem kolu elitnog takmičenja protiv Valensije.

U sva tri pomenuta slučaja Zvezda je na svom parketu ledila svoje protivnike na bar minus 20 tokom utakmica, ali im i dopuštala da otapaju prednost, te je najubeljivija pobeda iznosila svega 13 poena razlike (poslednja protiv Valensije).

Pomenuti padovi u igri u finišu svakako su nešto na čemu u predstojećem periodu stučni štab mora ozbiljno da poradi i predupredi neželjena dejstva.

Na osnovu prikazanog od starta sezone, uočljivo je da se filosofija igre crveno-belih bazira na jakoj odbrani iz koje sevaju kontre i laki poeni. Do sada je to bio recept za uspeh, osim u slučaju gostovanja Neptunasu u Litvaniji, gde je Radonjićev tim imao dosta problema da brani pick'n pop igru Litvanaca i da spreči da koriste njihovo najjače oružje - šut za tri poena, te je bio prinuđen da juri prednost tokom celog meča (koji po nivou nikako nije bio evroligaški) i u tome na kraju nije uspeo.

Oscilacije su sastavni deo igre, ekipa ima dosta novih igrača, te su ti padovi i očekivani, ali 'ispuštene' ubedljive pobede mogu nepovoljno da se odraze i na samopouzdanje tima.

lucic

Zvezda je večeras mlela Valensiju prve tri četvrtine, konstatno dizala prednost, a onda poslednju odigrala čisto 'reda radi' i izgubila je sa 10 razlike. Visoko vođstvo je oborilo koncnetraciju, broj lako prodatih lopti je bio zabrinjavajuće veliki. Protiv Galatasaraja i Olimpije je bio sličan slučaj.

Sa pozicije rezultata, svaki navijač bi oberučke prihvatio da svaki meč do kraja sezone ima ovakav tok. Sa pozicije igre, stvari moraju da se unaprede, a i nije realno često očekivati tako veliki zalog pred kraj, posebno u utakmicama u gostima. Upravo ta poslednja, hronično loše odigrana četvrtina daje rivalu nadu i motiv da može protiv Zvezde mnogo bolje, naročito kod kuće, pred svojom publikom.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke