Istorijska drama u "Areni" - Zvezdin košmar se zove Kevin Panter!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.10.2024.
22:32
Izvor: Sportske.net

Dramatično u Areni!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Drama u Beogradskoj areni! Crvena zvezda je u okviru četvrtog kola Evrolige dočekala ekipu Barselone, a na kraju su odlučili produžeci. 

Tamo bolja Barselona, najviše zahvaljujući Kevinu Panteru koji je bio maestralan u dramatičnoj završnici za 98:94! Zvezda će i dalje, nažalost, čekati na pobedu protiv ovog rivala...

Kevin Panter je bio igrač koji je najzapaženiji bio u prvih par minuta, Barsa je imala prednost koja nije bila tako osetna, a čekao se voljni momenat Crvene zvezde u napadu. I dočekali smo ga, Miloš Teodosić je pokrenuo tim sa dve asistencije, pa je Zvezda prišla na 11:13. 

Prvi put je Zvezda povela posle trojke Nikole Kalinića, nadovezao se Teodosić, a onda je krenula serija Jaga dos Santosa! Vezao je dve trojke, Zvezda je imala 25:21, ali ni to nije bilo dovoljno da prvu četvrtinu završi u svoju korist pošto je Barsa na krilima Satoranskog uspela da preokrene rezultat serijom 5:0. 

Gedraitis je svojom trojkom vratio prednost Zvezdi, bilo je očigledno da je Barsa bila dekocentrisana u napadu, što je domaći tim i iskoristio, pa je na 37:33 Penjaroja morao da pozove tajm-aut. Ipak, Džabari Parker i Vili Ernangomez su dobijali duele pod košem, a Bolomboj je ušao u problem sa ličnim greškama, pošto ih je imao tri u tom delu meča, pa je brzo viđeno i izjednačenje. Poslednjih par sekundi imala je Crvena zvezda za napad, Miler-Mekintajer je šutnuo sa 8 metara i - pogodio za Zvezdinu prednost pre odlaska na odmor!

Loš početak crveno-belih u drugom poluvremenu, Barsa je sa dve trojke preokrenula rezultat u svoju korist, a očas posla je bilo 54:49 u korist španskog tima. Daum je bio jedan od raspoloženijih u redovima Crvene zvezde u trećoj četvrtini,  a posle trojke Nikole Kalinića Zvezda je ponovo imala prednost. Fantastični minuti za ekipu Janisa Sferopulosa su se nastavili, Daum je preuzimao odgovornost, a onda polaganje Miler-Mekintajera za tajm-aut Penjaroje i 59:54! 

Trojka Bolomboja je dovela do "eksplozije" na tribinama, Zvezda je imala maksimalnih +9, a do kraja četvrtine se Barsa vratila u meč zahvaljujući greškama u napadu, pre svih Mitrovića, a na drugoj strani posle trojke Brizuele bilo je 65:60. 

Istopila se prednost Zvezde posle serije loših odluka u napadu, Panter je posle kontre pogodio za 66:65, a na 8 minuta do kraja Ernangomez pogađa za novu prednost katalonskog tima. Ulazak Miloša Teodosića je bio neophodan, ali je proradio Kevin Panter sa svojim prepoznatljivim šutem. 

Igra nerava do kraja, jasno je bilo da će biti drame. I jedni i drugi su se mučili u napadu, vodili su i jedni i drugi, a gosti su stigli do 78:77 posle trojke Satoranskog iz ugla na ulasku u poslednja tri minuta utakmice. 

Kalinić je bio glavni u napadima Crvene zvezde, a upravo je nad njim dosuđen nesportski faul Laprovitole zbog kog će se sigurno buniti iz Barselone. Veseli i Kalinić su pokazivali klasu u finišu, a očekivali smo i penal završnicu. 

Na 26 sekundi do kraja mrtva lopta pri rezultatu 82:81 za Zvezdu, posle neverovatnog duela Bolomboja i Veselog, lopta je bila na kraju za Zvezdu, a nakon greške za zapisničkim stolom bunio se Penjaroja nakon čega je dobio tehničku grešku!

Realnost je da se poslednji minut igrao preko 15 minuta u realnom vremenu, sudije su pomalo i izgubile kontrolu nad utakmicom.

Kenan nije pogodio, a ispostavilo se da je lopta za Barselonu pošto Zvezda nije uspela da prevede loptu za 8 sekundi!

Kevin Panter je uzeo stvar u svoje ruke i pogodio trojku za 82:84! Zvezda je imala 10 sekundi, a Jago dos Santos je izjednačio na 84:84 posle sjajnog ulaza, ali je ostavio Barseloni pet sekundi!

Igralo se na Pantera koji je promašio tešku trojku preko ruke, pa smo otišli u produžetke. 

Nadmetanje Kalinića i Pantera, ali se Džabari Parker takođe probudio i pogodio trojku. Jago dos Santos je iskoristio situaciju sa Veselim da poentira i da čak iznudi faul! Mirna ruka Brazilca i u narednom napadu, domaći su imali 93:90, a Parker je počeo i da promašuje na drugoj strani!

Ipak, probudio se Laprovitola, a onda neverovatna trojka Kevina Pantera preko Dauma sa 8 metara na ulasku u poslednji minut za 96:93!

Probao je Sferopulos sa uspavanim Nedovićem, ali je on napravio faul u napadu u ključnim trenucima, pa je Barselona bila nadomak pobede, što je do kraja i iskoristila bez problema, a sve je završeno novim poenima Kevina Pantera. 

Jago dos Santos je imao 23 poena, Kalinić 19, Bolomboj 11, a Daum 10. Kod pobednika Panter 26 poena, Veseli 19, Satoranski i Ernangomez 11, a Parker 13. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke