Mirotić: ''Srbiju volim i poštujem!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.09.2015.
13:29
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Španije Nikola Mirotić se ponovo oglasio posle sinoćnjeg skandaloznog poteza.

Sportske.net/Bojan Brezovac
Sportske.net/Bojan Brezovac

Povezane vesti

Mirotićevo cepanje srpske zastave posle meča između Španije i Italije, postalo je danas glavna tema kad je u pitanju Evrobasket.

Ipak, i sam Nikola Mirotić, kao i Košarkaški savez Srbije sada žele da smire strasti, jer jednostavno, reprezentativac Španije tvrdi da nije video da je pocepao zastavu.

To je i danas ponovio u razgovoru sa srpskim novinarima.

''Krivo mi je zbog svega što se desilo, ni jednog trenutka stvarno nisam znao da je u pitanju srpska zastava. Ne samo srpska, nego bilo koja druga.

Kao što se i na snimku vidi, spustio sam glavu dole, odjednom sam video nešto na glavi i hteo sam da skinem to sa sebe, ali tek sam na kraju shvatio da je bila u pitanju srpska zastava. Ne samo srpska, nego bilo koja druga.

Jako mi je krivo, posebno što je bila u pitanju Srbija.

Ne mogu ništa više reči o tome. Kao sportista poštuijem sve nacije i države, tako da iz ovoga moram nešto naučiti.

Žao mi je...'', istakao je Mirotić.

Reakcije srpskih navijača su bile burne.

''Nisam čitao te reakcije, ali razumem navijače, jer to jeste velika uvreda. Ja ni ne očekujem da mi bilo ko oprosti, samo želim da kažem šta se zapravo desilo. Pogrešio sam, i izvinjavam se svima koji su uvređeni, pre svih igračima Srbije koje sam već video i sa kojima sam pričao.

Izvinjavam se i navijačima, gledaocima, nije bio lep potez, ali ja Srbiju poštujem, Srbiju volim, imam kumove, rođake i prijatelje u Srbiji i stvarno mi je žao'',
izjavio je Mirotić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda u srcu!
Thursday, 10.09.2015
08:19

Meni je tebe zao iskreno,ti momcino ne pripadas nigde to ti je dovoljna kazna,nisi Srbin,nisi Crnogorac,nisi Spanac,nisi amer,da mi je samo znati kako se ti osecas,jedni te se odrekli(jer si se ti njih prethodno odrekao) drugi te ne prihvataju,nije ni tebi lako...

avatar
Vamos Real
Wednesday, 09.09.2015
19:21

Ima od mene oprostaj. :)

avatar
Napolitanac
Wednesday, 09.09.2015
18:06

Ajde sad, covek se izvinio. Ako je iskren, lepo od njega, ako nije, njemu na dusu.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Wednesday, 09.09.2015
17:54

Meni je gore to sto je on prodao svoju naciju nego sto je pocepao zastavu...

avatar
brekbaCh
Wednesday, 09.09.2015
17:20

Vidi se i na snimku kad je pocepao zastavu, da nije video. Jeste me povredilo sto je to uradio, ali iskren je i verujem mu da nije bilo namerno i mislim da smo mi kao narod oprastali mnogo veca zlodela, nego sto je ovaj momak slucajno uradio.

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 09.09.2015
13:36

Covek je iskren i stvarno se vidi da nije postojala namera da to uradi.nSad samo zauzvrat da se ne upises u strelce uopste u polufinalu protiv nas, sve najbolje!

avatar
Realan tip
Wednesday, 09.09.2015
18:58

Ma nemoj, sta da je zasatvu nama zapadne zemlje pocepao ili recimo Njemake?Bio bi izopsten i prognan na Antartik.To je nas problem, poslije drona uslikaju se Basta i Djordjevic sa Canom i lagano, zato sto oprotsimo i zaboravimo odmah.Treba ga banovati na godinu dana i cao, pa cijepaj po Spaniji sta hoces.

avatar
Navijač Juventusa
Wednesday, 09.09.2015
21:54

Nemoj razapinjati nekoga bez potrebe. Covek ti se izvinio ako si povredjen njegovim nepromisljenim postupkom, ako ne zelis da prihvatis, ne moras. Ja prihvatam i mislim da nije stvarno to hteo da uradi, a i realno nema razloga da tako nesto radi namerno.nA sto se tice Baste, Filipa i Cane... Nemojmo biti kao oni, mi smo iznad toga.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Wednesday, 09.09.2015
13:31

Srbi iz Srbije ce ti oprostiti, ali tek treba da se opravdas pred dijasporom, bice tebi zanimljiva setnja ulicama grada Cikaga:-D