Mislite da je Evroliga prenaporna? Bertomeu hoće JOŠ VIŠE utakmica!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2017.
21:30
Izvor: Sportske.net

Biće novih promena formata Evrolige, pitanje je samo vremena kada će se to dogoditi.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ponovo je govorio o mogućim promenama u Evroligi, pre svega kada je u pitanju broj klubova učesnika, odnosno broj utakmica.

Od ove sezone, u evropskoj eliti takmiči se 16 klubova, koji će u ligaškom delu takmičenja odigrati čak 30 utakmica, plus one u nokaut fazi, do fajnal-fora.

U izjavi za Žalgiris TV, Bertomeu je otkrio da razmišlja o novim promenama, ali da se to neće desiti već sledeće sezone.

''U skorije vreme neće biti povećanja broja klubova, ali radimo na tome da Evroligu proširimo na 18, pa potom i 20 klubova. Potrebno je povećati broj klubova jer premalo je utakmica u ligi.

Razmišljamo o mogućnostima proširenja Evrolige na 18, a potom i 20 klubova. To je naš sledeći zadatak'',
izjavio je Bertomeu.

Ako se ova njegova ideja obistini, postavlja se pitanje da li će evroligašima uopšte ostati vremena i za nacionalna takmičenja, ili će se potpuno posvetiti Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.03.2017
02:37

Ako se u Spaniji desi iznanedjenje i ekipa koja nema A licencu (Unikaha, Valensija, Tenerife,...) uzme titulu, ne bi bilo cudno da se liga prosiri vec sledece sezone na 18 klubova i da se mesta daju Turcima i Francuzima. Sto se tice prosirenja, pogledajte koliko se povreda (laksis i tezih) desilo ove sezone i sami zakljucite da li je prosirenje lige potrebno, ili ne. Posto ovde neko prica o kvalitetnijim igracima, ljudi nemojte da se zavaravate oko toga, zar stvarno mislite da igraci talenta poput Jokica, Sarica, Porzingisa, Atetokumpoa,... ostati u evropi do 25 godine, budimo realni, a sto se tice Amerikanaca, u evropi ce i dalje u najboljem slucaju da dolazi treca klasa Amerikanaca, jer prve dve su u NBA, pa cak i ona kvalitetnija treca klasa pre odlazi u Kinu zbog novca nego sto ovde dodje.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 20.03.2017
17:45

Nece biti nista od toga, i isplanirano je za sledecu sezonu. Pozivnica se uvek dodeljuje, ove sezone je na taj fazon igrala Darusa, sledece ce neki spanski predstavnik. Jako su male sanse da ce pored Baskonije i Reala neko drugi osvojiti, ali i da se ne desi tako, pozivnica se dodeljuje, a to ce zavisiti od ishoda EC, gde je na vidiku spansko finale. Sasvim je moguce i da bude 5 spanskih timova sledece sezone, pored ovih sa licencom, recimo Unikaha kao osvajac EC, i Valensija sa pozivnicom....Upravo ta pozivnica spasava nas (izbacuje spanskog predstavnika), ukoliko ne osvojimo Aba ligu, ali zbog F4 kod nas, bicemo ucesnici EL, to je nezvanicni zakon takmicenja. Isto tako, ukoliko recimo osvojimo EL, a ne osvojimo aba ligu, opet cemo biti pozvani na bazi osvajanja EL, kao aktuelni sampioni, to je takodje zlatno pravilo EL... U sustini, verujem da ce biti 4 spanska tima, iako moze biti 5, ali zbog prevelikog broja spanskih timova u eliti, neko drugi moze dobiti jednosezonsku licencu, moguce neki turski tim, mozda ruski, nemacki ili pak francuski....

avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.03.2017
18:15

Sledece sezone zvanicno (prema recima Bartomeua) idu 11 sa licencom, sampioni ABA lige, Nemackog prvenstva i VTB lige (ako CSKA osvoji, ide drugoplasirani), sampion EK i kazu sampion Spanije, samo nije razjasnjeno sta se desava ako sampion (sto je realno) bude ekipa sa A licencom (Real, Barsa, Baskonia), da li 100% spanski predstavnik, u tom slucaju najbolje plasirani koji nema A licencu ide, ili se pozivnica vraca predstavnicima EL i oni odlucuju kog ce pozvati, sto pretpostavljam bi bio treci turski klub.

avatar
Gicha
Monday, 20.03.2017
00:54

kad bi Partizan nekako uspeo da se domogne evrolige,imali bi jedan od najboljih derbija u evropi

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 20.03.2017
00:03

Ova EL je pilot projekat za diviziju NBA lige, i za to je samo je pitanje vremena...sve sto se radi, pravila koja se menjaju, kalendari, formati takmicenja i sistemi, sve to ima cilj da priblizi evropsku kosarku ka NBA. Ide se na to, da se postepeno stvori liga od 20 timova, gde ce se pregrst meceva igrati, i samim tim umanjiti sve obaveze u regionalnim i domacim ligama, koje ce se igrati sve manje, sto se tice evroligasa.... Svi mali klubovi ce postati nebitni u toj igri, instant projekti prepuni sa drzavnim sponzorima, i bez sistema, tu nece imati sta da traze. Vremenom ce ogroman novac poceti da se vrti oko ovog takmicenja, postace profitabilno prakticno, pogotovo kada se zapocne pripajanje u vidu zasebne Nba divizije...tada ce i puno vise jakih igraca dolaziti na evropsko tlo da zaigraju za evroligase, i duze ce ostajati ovde, nece bezati preko u SAD, jer cemo i mi biti deo te najbolje lige na svetu. Polako ali sigurno sve ce se ovo desiti, i srecom nasli smo se u vozu koji ide ka tome. Reklo bi se da je ovo sportska pravda, jer Zvezda je 90-ih zbog rata i haosa postala kao i svi ostali timovi u regionu, spala na njihove seoske grane, a bili smo jaki ko crna zemlja, i sankcije i ceo taj haos je rezultirao da se totalno i sve vise izgubi korak sa elitom u fudbalu...sada sportska sreca se desava, i u kosarci se hvata korak i trci se rame uz rame sa velikanima, u perodu kada se odvijaju veoma bitne tektonske promene u kosarci, koje ce imati strahovite posledice u buducnosti, a mi cemo biti privilegovani sa elitom. I moze se reci da, Crvena Zvezda, i samim tim i reprezentacija, ce imati svetlu buducnost.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.03.2017
02:27

Sto pricas da Zvezda nece imati mesta u EL?

avatar
daka bar
Sunday, 19.03.2017
23:31

mogu da je prosire i na 30 ekipa, za partizan tu mjesta biti nece!

avatar
marco011
Monday, 20.03.2017
15:47

Ne mora ni da bude , bar je sacuvao ime

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 20.03.2017
20:35

Kroz svoju istoriju ste menjali ime vise puta, i grb, i prodavali i cast i obraz i sve...i svakodnevno sada radite neke gnusne stvari, sve zbog drzavnih sponzora i velikog novca koji dobijate za to, i ne planirate da stanete sa tim...............Zvezda osvaja trofeje pod istim imenom, i zna se na kom kontu se pisu svi ti uspesi, kao i neuspesi...barem nismo menjali grb kao vi, i pravili neke fuzije koje nisu uspele...............

avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.03.2017
18:15

Ime, plus nismo prodali obraz za 300k.