Može li neko da "detronizuje" Zvezdu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.02.2015.
18:23
Izvor: Sportske.net

Tokom predstojećeg vikenda u Beogradu će biti održan "Marko Ivković" juniorski turnir Evrolige, kvalifikacioni za odlazak na fajnal-for. Zvezda brani titulu a kako stoje stvari teško da će iko biti u stanju da spreči crveno-bele da se plasiraju na završni

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Juniorski kvalifikacioni turnir za plasman na fajnal-for Evrolige i ove godine će biti održan u halama "Basketlend" i "Basket Siti" a glavni favorit za osvajanje prvog mesta ponovo će biti mladi košarkaši Crvene zvezde Telekom.

Aktuelni šampion Evrope u juniorskoj konkurenciji nije imao dostojnog rivala na prethodna četiri kvalifikaciona turnira a prošle godine je nakon trijumfa u Beogradu dokazao kvalitet na fajnal-foru u Madridu.

Kao i prethodnih godina na kvalifikacionom turniru u Beogradu učešće će uzeti osam ekipa koje će biti smeštene u dve grupe.

Grupa A

1. Crvena zvezda Telekom (Beograd)
2. ALBA Berlin (Nemačka)
3. Mega Leks (Srbija)
4. Ferlose BBK (Danska)

Grupa B

1. Partizan (Srbija)
2. Zemun (Srbija)
3. Umana Rejer (Italija)
4. Kanarska košarkaška akademija (Španija)

Kako je već rečeno, Zvezda je od 2011. godine neprikosnovena na ovom kvalifikacionom turniru a poslednji put kada crveno-beli nisu obezbedili učešće na fajnal-foru Evrolige ta čast je pripala ekipi FMP-a.

U prošlosezonskom finalu Crvena zvezda Telekom savladala je INSEP rezultatom 56:42 a kasnije je u finalu fajnal-fora tukla Real Madrid sa 55:42.

Sve utakmice će biti odigrane u subotu i nedelju a finale je zakazano za 1. mart od 15 časova.

Podsećamo da će ove godine kvalifikacioni turnir u Beogradu nositi naziv "Marko Ivković" po tragično stradalom navijaču Crvene zvezde Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke