Muk u Oregonu, "ludi" Pop tražio novac nazad!

Autor: Boris Jovanović
petak 23.01.2015.
08:15
Izvor: Sportske.net

Šok u Portlandu, Juta iznenadila Milvoki, Klipersi rasturili Netse na Pacifiku. Zbog čega Greg Popović traži svoj novac nazad?

Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast
Beta/AP Photo/Charles Rex Arbogast

Povezane vesti

Čikagu je pobeda bila potrebna kao dokaz da su sposobni da igraju protiv najboljih. U pravom trenutku, posle serije razočaravajućih poraza protiv slabijih timova, savladali su San Antonio i možda i najavili izlazak iz krize. Rouz je ubacio 22 poena, šestorica Bulsa su bila dvocifrena, a odlepili su se u trećoj četvrtini, koju su dobili rezultato 31:20. Rouz je odmarao u poslednjem periodu, u pitanju je i lakša povreda, ali biće spreman za gostovanje u Dalasu večeras.

Gasol je dodao 12 poena i 17 skokova, nakon što je izabran peti put u Ol Star glasanju. Španac će prvi put biti starter.

San Antonio loš, Čikago ih je spustio na 37% šuta, a njihovu partiju je najbolje opisao kouč Popović.

Jazz Spurs Basketball

"Bili smo sramotni, hoću moj novac nazad", rekao je "Ludi Srbin", kako je sebe svojevremeno opisao.

Iznenađenje večeri priredio je Boston. Kelti su trojkom Tarnera dve sekunde pre kraja utišali dvoranu u Oregonu. Ovo je njihova prva pobeda u četiri meča, ali i jedna od najvrednijih u sezoni. Blejzersi su imali dosta problema, bili pod uticajem vesti da je LaMarkus Oldridž povredio ligamente prsta i mora na operaciju. Pauziraće 6 do 8 nedelja, što je strašno za ambicije tima. Ipak, kada je Tomas Robinson pogodio jedno bacanje, Portland je bio na +2, do kraja je ostalo 26 sekundi.

Tarner je pogodio trojku, izgledalo je da će Portland izgubiti loptu, ali je Salindžer sa poda nekako dodao do svog beka koji je pogodio. Lilard nije mogao ni da šutira sa zvukom sirene pa je pobeda otišla na Istok. Brendon Bas je iskoristio odsustvo Oldridža, ubacio je 13 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija. Lilard na drugoj strani 21 poen, 7 skokova i 6 asistencija. Inače Portland ima već dva povređena centra, Robina Lopeza i Džoela Frilanda. U klubu se nadaju da će se Lopez vratiti u narednih par nedelja.



Iznenađenje i u Milvokiju, Gordon Hejvard se raspucao u poslednjoj četvrtini, ubacio je 13 poena u poslednjoj četvrtini, na kraju je završio sa 24 poena. Baksi su promašili poslednjih pet šuteva i to ih je odvelo u poraz. Još jedna odlična partija Turčina Enesa Kantera, ubacio je 23 poena i imao 16 skokova. Veče pre u Klivlendu, 24 poena, 17 skokova, nalazi se u sjajnoj formi. Zapažen i Dante Eksum, peti pik sa drafta, nanizao je pet trojki, 15 poena su njegov lični rekord. Milvoki je u lošoj formi, od 13. decembra su izgubili šest od sedam mečeva kod kuće, poslednjih deset nisu uspeli da ubace 100 poena. Džejson Kid kaže da to ne znači ništa i da njegov tim pokušava da dobija jakom odbranom. U poslednje vreme to im baš i ne polazi za rukom, u subotu će ugostiti preporođeni Detroit.

Nets Clippers Basketball

U duelu Klipersa i Netsa nije bilo dileme, domaćin je rasturio Bruklin u prvom poluvremenu, ubacili su im 70 poena, otišli na +33. Jasno, tu je sve bilo rešeno, Grifin je u prvom delu ubacio 22 od 24 poena, Dok Rivers ga je odmorio. Kris Pol je imao 17 asistencija najviše u sezoni. Klipersi dižu formu dobili su 9 od poslednjih 12 mečeva. Teletović je na poluvremenu završio u bolnici, žalio se na probleme sa disanjem.  Nije postigao ni poen u prvom delu. Netsi nisu slavili na Pacifiku protiv Klipersa od 2010. godine. Ovo je inače bila najubedljivija pobeda Klipersa nad Netsima u istoriji.

Rezultati:

Milvoki - Juta 99:101
Čikago - San Antonio 104:81
Portland - Boston 89:90
Klipersi - Bruklin 123:84

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke