Muta: "Bojim se za Partizan, bićemo u sredini tabele"

Autor: Pavle Knežević
petak 29.09.2017.
22:28
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana nije bio previše optimista posle prve utakmice nove sezone ABA lige.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da se boji za Partizan ove sezone i ocenio da mu predstoji borba za sredinu tabele. Uprkos tome, najavio je borbu tokom cele sezone.

Partizan je večeras izgubio u Skoplju od MZT-a 92:89 u prvom kolu ABA lige.

"Mislim da Partizan nije još uigran. Igrali smo dosta bolje nego obično i izgubili ravnorpavu utakmicu sa mladim igračima. Ali, kratko smo zajedno. Mnogo smo grešili. Sa ovakvim glupostima Partizana nije moglo da bude drugačije", rekao je Nikolić novinarima u Skoplju.

Partizan je vodio u prvom poluvremenu, ali je MZT uspeo da preokrene i da slavi.

"Kontrolisali smo jedno poluvreme, vodili 10 razlike, ali opet su mladi igrači pravili gluposti i u napadu i u odbrani. Moja dva stranca su 'solirali' i normalno je da sledi poraz. Okrećemo se sledećim mečevima. Čeka nas težak raspored, jer od prvih pet, četiri igramo na strani. To ćemo teško izneti sa mladim igračima, ali borićemo se sa svima. Probaću da ih ubedim gde smo grešili", rekao je Nikolić.

Muta je ponovio da je koncept Partizana forsiranje mladih igrača u ABA ligi i Evrokupu, a na pitanje trenera da proceni domete MZT-a, on je procenio i domete svoje ekipe.

"MZT će biti sredina tabele. Ne može dalje, slab je u odbrani kao i mi. I mi ćemo biti sredina tabele. Kvalitetom su se izdvojili Cedevita, Budućnost, Crvena zvezda, FMP, Olimpija i Mega. Mega ne igra Evropu, čeka jednu utakmicu nedeljno i to su ekipe u prednosti. Mi igramo sreda-subota, imamo putovanja i manjak treninga. Bojim se za Partizan", rekao je Nikolić.

Mihajlo Andrić oktivio je lošu komunikaciju za poraz.

"Čestitam MZT-u na pobedi. Nismo kontrolisali igru u drugom poluvremenu, nismo kontrolisali igru centara 'pik end pop'. Loše smo komunicirali i došlo je do ovog ishoda. Gledamo dalje, okrećemo se Baru i sledećem kolu", rekao je Andrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Azor Ahai 333
Saturday, 30.09.2017
14:26

Revolte kako li ti prozivaljavas ove poraze Partizana na svim poljima ko je kriv sad sudije?

avatar
nemam pojma
Saturday, 30.09.2017
13:12

Partizan je klub gde je minimum 4 mesto pre doigravanja, Finale Kupa i Domaćice, kao i domaće pobede u Evrokupu, STANDARD. Sve ispod toga je veliki neuspeh, pogotovo plasman iza domaćih ekipa, Mege i fmp-2. Nadam se dovođenju 4/5 igrača, kao i oporavku Stevanovića i Aranitovića. Nadam se napretku svih igrača na šutu za tri poena. Andrić uvek promašuje otvorene šuteve kad je najvažnije. Ima ruku ali nema srce. Najbolji igrači su najprecizniji kad je najvažnije. Takvi nam trebaju.

avatar
Saturday, 30.09.2017
13:00

Veoma smela izjava, ali realno sa tobom na klupi i ovim nazovi igračima koje kao da si iz Diznilenda doveo, sredina tabele je i više nego zadovoljavajuć uspeh. 😃

avatar
denikv
Saturday, 30.09.2017
11:55

dovedite bre centra koji nesto zna i bice sve u redu. ne kukati nego nesto raditi na tom pitanju.

avatar
Saša Ilić
Saturday, 30.09.2017
11:26

Posle ovakve izjave Muta nema šta da traži u Partizanu jer je pre 10 dana rekao da mu je uprava ispunila sve želje što se igrača tiče.Zašto da se ne borimo za četvrto mesto? I ko će da dođe da bodri Partizan ako trener kaže ovako nešto ?

avatar
bagra
Saturday, 30.09.2017
10:17

Koliko zocera romasenih, onapanjina obrad tomic je promasio tri vezana,gavrilovic umesto.da.zakuca on ide na drugi obruc i masi, tunema.opravdanja. sve super, mladi ovo ono, ali daj zicer. Plus das da su dali to dobili bi i pored svih ostalih glupostikojesmo.pravili

avatar
Mihajlo20
Saturday, 30.09.2017
02:31

Ja mislim da nije sve tako crno, stoji da je mzt ekipa za sredinu tabele, ali ne znaci da i partizan mora biti jer je danas pokazao da ima neki kvalitet. Mislim da godinama unazad partizan nije doveo boljeg stranca od Williams-Gossa, danas je taj njegov dabl-dabl pao u senku njegovih promašaja i procenta koji je bio bas los, ali siguran sam da ce biti mnogo bolji sto se toga tica. Novica je pokazao da ce mnogo značiti, miller vrlo korektan, solidna spoljna linija od kojih bi izdvojio marinkovića i andrica, cakarevic takodje koristan, ocekujem nesto vecu rolu za pecarskog, šalić se dobro nosio sa protivnicima ove 2 utakmice sto sam gledao, tomića i gavrilovica ne poznajem bas. Da se dovede neki centar ili visoko krilo, i moze ovde da se sklopi fina ekipica, mozda cak i bolja od proslogodisnje, i mislim da je plasman od 4-6 mesta realnost e sad videcemo sta ce momci pokazati.

avatar
Grobos
Friday, 29.09.2017
23:26

Muto bezi iz Partizana ti ni igrace svoje ekipe nepoznajes sam nadinak ti sve govori sto dalje od Institucije ti si suvise mali za mesto na kojem si

avatar
indija durot
Saturday, 30.09.2017
09:20

kako te nije sramota komentara

avatar
Petar Petar
Friday, 29.09.2017
23:24

Po meni je veci problem sto su odlucujuce suteve uzeli Cakarevic i Novica koji trojku ne mogu da pogode ni pod razno. Ali ajde sad. Neka bude da je do stranaca.

avatar
mosala1983
Friday, 29.09.2017
22:32

то су ти младићи Пецарски и Тадић о којима Мута говори и њиховом развоју као младих играча. Муто све је јасно, исто као у Радничком😃.

avatar
Petar Petar
Friday, 29.09.2017
23:19

Pa ne moze on njih da razvija pa da gubi svaku po 20 razlike. ipak je to Partizan, a ne Dinamik, mora se misliti i na ugled kluba koji je trenutno svakako pod velikim znakom pitanja. Sta sad treba, da se Partizan pretvori u poligon za mlade igrace, i da se ne obazire na rezultate? To jednostavno ne ide. Kad budu bili spremni za ozbiljnu kosarku, igrace je, trenutno to jos nije tako...

avatar
gmarkovic
Saturday, 30.09.2017
00:23

Komentar ti je bezveze. Sto onda pricate nesto za neigranje Simanica, Tejica, Rebica, Rakicevica? A ako Marinkovic I Andric nisu do sad sazreli onda nece nikada. O Novici I Cakarevicu da ne pricam. A tek ako ova dva crnca nisu zrela za ozbiljnu kosarku zasto su ih dovodili? Kako lik sme porediti Megu (gde igraju deca) I Partizan koji ima veoma dobar I iskusan Tim? To mi nije jasno.