Na muci se poznaju junaci (20h)

Autor: Boban Filipović
petak 06.11.2015.
14:34
Izvor: Sportske.net

Posle dva teška debakla u Evroligi, Crvena zvezda Telekom u četvrtom kolu dočekuje fenerbahče. Crveno-beli su autsaderi u svakom pogledu, mogu li da prirede iznenađenje?

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Zvezda i Fener su letos odmerili snage na predsezonskom Zadar Duguš turniru, bila je to igra mačke i miša, tim Željka Obradovića je izvojevao laganu pobedu.

Ipak, ovo je drugo, ovde je ulog veći, a i tim sa Malog Kalemegdana će imati prednost domaćeg terena, a samim tim i vetar u leđa od strane svojih navijača.

Nikola Kalinić i Pero Antić će biti dočekani ovacijama, Željko Obradović, Bogdan Bogdanović i Jan Veseli salvama uvreda. To je već viđen scenario.

Šta možemo očekivati od utakmice?

Fenerbahče nije tako ubojit u gostima, pretprpeo je ubedljiv poraz protiv nejakog Strazbura na gostovanju u drugom kolu, ali pitanje je da li će Žocova ekipa dozvoliti sebi novi kiks protiv druge, objektivno najslabije ekipe u grupi.

Ne treba zanemariti ni 'grobarski revanšizam' na ovoj utakmici. Zvezda je bila redovna mušterija Bogdana Bogdanovića dok je nosio dres večitog rivala, pa nema sumnje da će i on i dabl-dabl mašina Jan Veseli biti silno motivisani naročito što stižu u Beograd par dana posle laganog poraza crno-belih u derbiju u ABA ligi.

Fener je jači od Zvezde na svim pozicijama, od trenerske, preko ama baš svake linije u timu.

Ipak, to ne mora ništa da znači, u Evroligi smo ove sezone videli da je favoritima uzeto dosta skalpova. Ovo je takmičenje u kom je apsolutno primenjiva ona stara dobra Njegoševa da "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka".

Uz dobar pristup (koji je falio na prethodna dva meča), maksimalnu posvećenost svih igrača i podršku sa tribina Zvezda nije bez šansi, mada treba biti realan i istaći da bi eventualna pobed crveno-belih bila prvorazredno iznenađenje.

Početak utakmice između Crvene zvezde Telekom i Fenerbahče Ulkera zakazan je za 20:00 u beogradskoj Areni.

Црвена звезда - Фенербахче (20:00). Видимо се у Арени!

Posted by YouTube channel  MrRedStarBelgrade on Friday, November 6, 2015

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Friday, 06.11.2015
21:44

BogDAN,Veseli i Žoc...poluvreme +12 do +15

avatar
REVOLT SEMPRE PER TE
Saturday, 07.11.2015
09:46

Mora da bude preko 12, kazu da je u kosarci najopasnije kad vodis od osam do dvanaest:-D

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Friday, 06.11.2015
16:19

Udario vestak na vestaka:-D