Najbolja NBA petorka svih vremena? Šekil izabrao!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.12.2020.
19:00
Izvor: Sportske.net

Ko nije za sebe, nije ni za druge...

EPA/ARMANDO ARORIZO
EPA/ARMANDO ARORIZO

Povezane vesti

Kraj je godine, biraju se najbolji na svim stranama, a proslavljeni NBA as Šekil O'Nil napravio je svoj izbor najboljih, ali ne samo za ovu godinu.

O'Nil je birao najbolju petorku NBA lige svih vremena, što je, naravno, izazvalo veliku pažnju u košarkaškoj javnosti.

Naravno, sebe je izabrao na centarsku poziciju, a uz njega tu ''idealnu petorku'' čine i Alen Ajverson, Kobi Brajant, Majkl Džordan i LeBron Džejms.

''Ovu petorku niko ne bi pobedio u plej-of seriji'', poručio je Šekil O'Nil.

Slažete li se sa njim, da li biste nešto promenili?
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Sunday, 27.12.2020
02:25

Ima mnogo igrača o kojima sam samo čitao, a i inače je nezahvalno sastavljati timove svih vremena. Možda timove nekih perioda. Iz vremena u kom sam ja gledao košarku, to što je Šakil nabrojao je jako blizu najboljeg, osim što bih verovatno Medžiku bilo mesto ispred Ajversona. E sad, da .li bi takva petorka funkcionisala npr u odbrani, to je veliko pitanje. Ali, kao najveće legende: Medžik, Džordan, Kobi, Lebron, Šakil - zvuči strašno.

Međutim, bilo je *specijalaca*, npr. plejeva kao što je bio Stokton, pa i Kari, pa krila kakvo je bio npr. Leri Brd, ili skakača i skupljača otpadaka, kakav je bio Rodmen... Sa ovih prostora je do sada najviše uspeo Kukoč, a naravno da ih je još koji su ostavili dugok trag, od Dražena preko Divca, Stojakovića...

Nekada smo bili i najbolji na svetu u amaterskoj košarci, a da je najveći uspeh *preko bare* bila Ćosićeva igra u univerzitetskoj košarci. Danas, u ovom trenutku je 5 ljudi - samo iz Srbije, a ima ih i drugih i te kako uspešnih iz *komšiluka*. Jokić i Dončić imaju veliki potencijal i odličan status u NBA.

Jokić je trenutno među naj centrima, sigurno centar sa najrazličitijim i najbogatijim arsenalom, plus verovatno najatraktivniji centar svih vremena u NBA bez zakucavanja. Retki su igrači koji su donosili takvu prevagu timu.

Dončić je jedan od naj plejeva u strahotnoj konkurenciji, ali sa neverovatnim kontinuitetom, pogotovo za svoje stvarno mlade godine. Pritom, svi ga priznaju - moraju, a on po atraktivnosti nije ni blizu svojih konkurenata, a to jeste važno u američkoj košarci. Ali, zato, teško da ih danas više od dvoje troje koji bi mogli da mu izađu na crtu po korisnosti za ekipu.

Njih dvojica su prva dva igrača sa ovih prostora koji bi mogli da uđu u 30 legendi svih vremena NBA (moje mišljenje). Jedini koji je poreklom odavde, a verovatno ulazi u 30 of all time je Pit Maravić, neprevaziđeni *revolveraš*.

avatar
jv
Sunday, 27.12.2020
00:53

Samo Majkl i Lebron od ove petorice.
1. Oskar Robertson
2. Majkl Džordan
3. LeBron Džejms
4. Tim Dankan
5. Vilt Čemberlen

avatar
Benz9
Saturday, 26.12.2020
21:26

Skoti i Medžik umjesto AA i LBJ i to je to...

avatar
Manitu
Saturday, 26.12.2020
21:11

Ne bi mogli da se sastave