Naši kao bosi po trnju, Bogdanu noćas stigla sjajna vest!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.01.2018.
08:00
Izvor: Sportske.net

Porazi timova u kojima igraju srpski internacionalci, Teo loš u odbrani, Bjelica starter, Bobi dobio šansu, ali nije vredelo. Iako nije bio na parketu, radovao se Bogdan Bogdanović.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Boston je prekinuo seriju od četiri poraza u Los Anđelesu. Uspeli da savladaju Kliperse, dali su 14 trojki iz 40 pokušaja, dobili bitku pod košem, Irving je ubacio 20 poena, Tejtum 18. Klipsi su loše šutirali, očigledno padaju u formi, ni Grifin sa 23 poena, ni Lu Vilijams sa 20 nisu se proslavili. Vratio se DeAndre Džordan sa 15 poena, Teo loš, 2 poena, 6 asistencija, odigrao je nešto manje od 25 minuta. Ovo je treći poraz u nizu za Kliperse.

Našeg pleja optužuju za lošu odbranu...



Minesota je pala u Portlandu, novi start Nemanje Bjelice, menja Džimija Batlera. Srbin je ubacio 9 poena, imao 7 skokova i 2 ukradene lopte, ni on nije namestio ruku, "Vukovi" nisu našli rešenje za Damijana Lilarda i MekKoluma koji su iskombinovali 59 poena Blejzersa.

San Antonio je lako prošao Memfis, u sudaru braće Gasol, Pau je bio blizu tripl-dabla, 14 poena, 15 skokova, nedostajala mu je asistencija. Mark je na drugoj strani ubacio 18 poena, imao 7 skokova. Bila je to klasična pobeda Sparsa, 29 timskoh asistencija, naterali su rivala na 18 grešaka, Memfis je promašivao trojke, praktično nisu imali šansu. Lavernj je kod Sparsa završio sa 10 poena, Bertans kao starter ubacio 11.

Teksaški derbi pripao je favoritu, Džejms Harden je ubacio 25 poena i imao 13 asistencija u pobedi Hjustona u Dalasu. Ovo je njihov šesti trijumf u nizu protiv državnog rivala, pogodili su 21 trojku, dve manje od ovogodišnjeg rekorda.

Ni Toronto nije dozvolio iznenađenje protiv slabe Atlante. DeRozan i Lovri su loše šutirali, ali ni to nije uticalo da drugi tim Istoka odnese pobedu sa juga. Fred VanFlip je ubacio 19 poena sa klupe, Valančijunas uz 16 poena, uhvatio 13 lopti, ovo je treća pobeda Toronta nad Atlantom ove sezone, sve su bile ubedljive.

Bugi Kazins i Entoni Dejvis su sa po 19 poena predvodili Pelikanse do trijumfa u Šarlotu. Isto toliko je ubacio Holidej i to dva ključna šuta u finišu kada je prelomio meč. Ovo je šesta pobeda za Nju Orleans u sedam mečeva, igraju odlično u 2018. godini. Hornetsima nije bio dovoljan Haiard koji je uz 22 poena, uhvatio 16 lopti, doživljava drugu mladost u svojoj 14. sezoni u NBA ligi.

Ben Simons je odigrao partiju iz snova, 19 poena, 17 skokova, 14 asistencija. Filadelfija je slavila u Čikagu, ovo je peti tripl dabl glavnog kandidata za rukija sezone. Nije se dokopao Ol-Stara, po mnogima nezasluženo je izostavljen. Dario Šarić je ubacio 21 poen, imao 10 skokova, Embid dodao 22 poena, Siksersi su dobili sedam od deset poslednjih mečeva.

Indijana je savladala Sanse, Ol-Star Oladipo je ubacio 21 poen za Pejserse koji su bez mnogo muka dobili slavili peti put u šest utakmica. Ovo je njihova druga pobeda nad Feniksom u poslednjih deset dana, počistili su tim iz Arizone u čijim redovima je Džoš Džekson ubacio 20 poena, Greg Monro 16, uz 17 skokova.

Produžetak u Detroitu, pobeda je otišla u Jutu. Gosti su se vratili u finišu regularnog dela, Džo Ingls je pogodio za izjednačenje. Dramond je odigrao odličan meč 30 poena, 24 skoka, ali Pistonsi nisu uspeli da prelome, u produžetku Ingls je izrastao u pravog junaka, pogodio i dve trojke što je odlučilo pobednika.

Bobi Marjanović je uz 4 poena, imao 6 skokova, odigrao je više od 13 minuta.

Na kraju dodajmo da će Bogdan Bogdanović nastupiti za tim sveta protiv Amerike na Ol-Staru u Los Anđelesu, biće deo tima koji predvodi Embid, tu su još Šarić, Simons, Badi Hild, Dilon Bruks, Markanen, Džamal Marej, Ntilikina iz Niksa i Domantas Sabonis.

LA Klipers - Boston 102:113
Portland - Minesota 123:114
Memfis - San Antonio 85:108
Dalas - Hjuston 97:104
Atlanta - Toronto 93:108
Šarlot - Nju Orleans 96:101
Filadelfija - Čikago 115:101
Indijana - Feniks 116:101
Detroit - Juta 95:98 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke