Navijači odlučili, Jasmin Repeša najbolji u istoriji?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.04.2020.
19:13
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Nije ga Bokan slučajno doveo u Budućnost prošle sezone...

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Sportska sezona je i dalje u prekidu širom sveta zbog pandemije koronavirusa, ali baš u ovom teškom periodu hrvatski košarkaški stručnjak Jasmin Repeša dobio je veliko priznanje.

Njega su u anketi na ''bolognabasket.org'' navijai italijanskog Fortituda iz Bolonje izabrali za najboljeg trenera ovog kluba u istoriji!

Repeša je ovaj klub vodio od 2002. do 2006. godine i u tom periodu je osvojio titulu prvaka Italije 2005. godine, a igrao je i u finalu Evrolige godinu dana ranije.

U anketi Repeša je dobio čak 66 posto glasova od hiljadu ispitanika, a u konkurenciji su bili i Serđo Skariolo, Karlo Rekalkati, Petar Skansi i Ergin Ataman.

''Godi mi prepoznavanje da sam u tom klubu nešto dobro napravio.
-
Bonus

Pre svega, taj period pamtin po neponovljivoj privrženosti klubu te publike koja je zapravo pravi pokret. Oni to zovu 'Popolo Fortitudo'.

Oni nikada nisu protiv trenera i igrača, čak niti kad se gubi, ali ako je pristup kako treba i ako je suparnik realno bolji. Oni su po tome bili prepoznatljivi u Evropi. Bilo je među njima nekoliko frakcija, a najpoznatija je bila grupacija 'Fossa dei Leoni' odnosno 'Lavlja jazbina''', objašnjava Repeša u izjavi za ''Večernji list''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke