NBA - Anti-gej komentar od 40.000 dolara!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 20.09.2022.
23:25
Izvor: Sportske.net

Nova kazna zbog uvredljivog rečnika.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

NBA liga kaznila je košarkaša Minesota Timbervulsa Entonija Edvardsa sa 40.000 dolara zbog anti-gej komentara koji je objavio na društvenoj mreži.

U obrazloženju se navodi da je Edvards kažnjen zbog upotrebe uvredljivog i ponižavajućeg rečnika u video klipu koji je objavio na svom Instagram profilu.

Bek Minesote je snimao grupu muškaraca na ulici, a u pozadini videa mogli su se čuti omalovažavajući komentari na račun njihove seksualne orijentacije.

Minesota je izdala saopštenje u kojem osuđuje postupak svog dvadesetdvogodišnjeg košarkaša, a Edvards je kasnije uklonio video i javno se izvnio na Tviteru.

''Ono što sam rekao je bilo nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i neverovatno mi je žao. Neprihvatljivo je za mene ili bilo koga da koristim takav rečnik na tako štetan način. Ne postoji opravdanje za to'', napisao je Edvards.

Edvards se tako pridružio Nikoli Jokiću, Kevinu Durentu, Ražonu Rondu i Kobiju Brajantu koji su takođe u prošlosti finansijski kažnjavani zbog uvredljivog rečnika na račun homoseksualaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke