Nedović: "Nismo ispunili cilj, ali..."

Autor: Lazar Nikolić
subota 15.04.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Zvezda je još uvek u igri za dva trofeja.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde završili su učešće u Evroligi na 10. mestu sa skorom od po 17 pobeda i poraza.

Crveno-beli su ostali bez plasmana u Top 8, a jedan od najboljih igrača šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige Nemanja Nedović sumirao je utiske u intervjuu za grčki "SDNA".

"Nažalost, nismo ušli u plej-of. Mislim da smo zaslužili. Doživeli smo teške poraze u mečevima koje smo kontrolisali, ali sada ništa ne možemo da promenimo. To je košarka. Imamo dva cilja ispred nas koja moramo da ispunimo. AdmiralBet ABA liga je veoma važna, a imamo i srpski šampionat. Imamo čemu da se nadamo, da probamo i prenesemo dobru igru iz finiša Evrolige na ostatak sezone", jasan je Nedović.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da bi se njegov tim borio za evropsku titulu da je izborio plasman među osam najboljih, sličnog mišljenja je i Nedović.

"To je ono u šta on veruje i što je pokušao da prenese na nas. Kada uđete u Top 8 sve je moguće. Na jednu ste pobedu u gostima od Fajnal fora, ako sačuvate domaći teren, a onda tamo svašta može da se desi. Signurno ćemo se sećati ove sezone koja za nas nije uspešna. Cilj je bio Top 8 i nismo to ostvarili. Ali, kao što sam rekao, još smo u trci za dva trofeja", rekao je Zvezdin bek.

On je govorio i o svom prijateljstvu sa bivšim saigračem iz Panatinaikosa, a sada košarkašem "večitog" rivala Partizana, Joanisom Papapetruom.

"To je nešto neverovatno, nešto izvan košarke. Ne zanima me što igra za Partizan, a i njega što ja igram za Zvezdu. Naravno, zbog naših rasporeda nismo imali priliku da se susrećemo koliko smo želeli. Stalno pričamo preko telefona i dopisujemo se. Drago mi je zbog njega što ide u Top 8. Nadam se da ću imati priliku da igram protiv njega u finalu AdmiralBet ABA lige i pobedim ga", zaključio je Nedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke