Nedović za 'Sportske' o Evroligi, reprezentaciji i, naravno, Juventusu

Autor: Pavle Knežević
petak 12.10.2018.
13:21
Izvor: Sportske.net

Reprezentativac Srbije ima velike ambicije u novoj evropskoj sezoni. I u košarci, ali i fudbalu.

olimpiamilano.com
olimpiamilano.com

Povezane vesti

Nemanja Nedović stalno napreduje kada je Evroliga u pitanju, a prelazak u Armani je usledio zbog želje da se uradi nešto više u odnosu na Valensiju i Unikahu.

"Išao sam sve bolje i bolje u Evroligi, zbog toga sam i napustio Malagu i došao u Milano jer želim da postignem nešto više sa klubom, prie svega očekujem  da me posluži zdravlje, a nakon toga prvo ekipa, pa onda i ja da imamo dobru sezonu", rekao je Nedović.

Čini se da je konkurencija za tvoju poziciju u timu nikad jača - Džejms, Džerels i dva italijanska reprezentativca Ćinćarini i Dela Vale, a tu je Bertans.

Da li ti to daje dodatni motiv za što bolji rad?

"Ja sam doveden sa određenom ulogom koju ću imati tokom sezone, tokom prethodnih sezona sam se dokazao da mogu i na nivou Evrolige da igram jako dobro, tako da nema nikakvog straha jer se radi o zdravoj konkurenciji a i na početku sezone se videlo da ima minuta i prostora za sve", rekao je Nedović.

Pored tebe stiglo je još nekoliko zvučnih pojačanja, kakva su očekivanja što se tiče ove sezone u Evroligi?

"Prvi i osnovni cilj što se tiče Evrolige je Top 8, to bi bio sjajan uspeh, nakon toga može  svašta da se desi, jer te tri pobede dijele od 'fajnal fora', ali idemo meč po meč, već danas nas očekuje težak meč protiv silno motivisane Budućnosti, koja nije najbolje ušla u sezonu, ali siguran sam da će dati sve od sebe pred punom dvoranom", rekao je Nedović.

Neizbežna tema uvek je reprezentativna situacija i novi nesrećni kvalifikacioni sistem FIBA. Nedović se, naravno, oseća slično.

"Nisam jedini koji je razočaran sistemom i  atmosferom koja se stvorila oko tih famoznih 'prozora', mislim da to nije dobro za košarku, tačno je da će navijači moći češće da gledaju svoje reprezentacije, ali neće moći da gledaju svoje najkvalitetnije igrače. Iskreno se nadam da će se sva ova situacija brzo završiti u korist ljubitelja košarke, kako bi svi uživali u reprezentativnoj košarci", rekao je reprezetativac Srbije.

"Orlovi" su sada u dobroj poziciji za plasman na Svetsko prvenstvo.

"Mi imamo dve pobjede više od Gruzije i Izraela, u većini kombinacija trebaju nam još dve pobjede, i iskreno se nadam da ćemo do njih doći već u sledećem prozoru, eventualno u poslednjem. U svakom slučaju plasman ne bi trebao da se dovede u pitanje", rekao je Nedović.

Nisi prvi košarkaš sa kojim pričamo o Juventusu. Da li je vreme da "ušati" konačno opet dođe u Torino?

"Daće Bog. Svi Juventini  to žarko iščekuju, okupila se dobra ekipa, napravila se atmosfera za tako nešto, nema više bežanja, spadamo u krug najvećih favorita, tako da ćemo videti", odgovara Nemanja Nedović.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke