Nema šale, Jokić na putu da postane najplaćeniji košarkaš u istoriji NBA lige!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 26.01.2021.
15:33
Izvor: Sportske.net

Potreban je uslov koji se u ovom trenutku čini lako ostvariv.

AP Photo/Rick Scuteri
AP Photo/Rick Scuteri

Povezane vesti

Nikola Jokić od početka nove NBA sezone nastavlja sa sjajnim partijama gde gotovo po pravilo ima sjajan dabl-dabl učinak na svakom meču u proseku.

Stoga je i proglašen za NBA igrača nedelje na Zapadu, a novinar ESPN-a Bobi Marks otkriva da bi Srbin 2022. godine mogao da dobije maksimalan ugovor od čak 260 miliona dolara za šest sezona.

Jokić je 2018. godine potpisao maksimalan petogodišnji ugovor, a uslov za potpisivanje novog "supermaks" ugovora može da stekne već u 2022. godini pred početak nove sezone, kada bude na godinu dana starog ugovora.

On će tako nešto moći da učini pod jednim uslovom, a to je ulazak u jednu od tri najbolje petorke koju na kraju sezone proglašava NBA.

Prošle godine, Jokić je bio izabran u drugu petorku, dok je prema aktuelnim brojkama jedan od realnih kandidata za MVP nagradu.

Najveće ugovore u NBA ligi imaju Demijan Lilard (257 miliona dolara za šest godina), Janis Adetokumbo (255,6 miliona za šest sezona) i Rasel Vestbruk (233 miliona za šest sezone), pa bi Jokić veoma lako mogao da postane i najplaćeniji NBA košarkaš svih vremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke