Neviđeno u Evropi - Janakopulos za ovu sezonu spremio budžet od 50.000.000 evra

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 09.09.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ne pamti se da je jedan evroligaš izdvojio tu svotu novca za samo jednu godinu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaški klub Panatinaikos pripremio je za aktuelnu sezonu do sada neviđeni budžet u grčkoj, a verovatno i evropskoj košarci.

U cilju da od Panatinaikosa napravi brend "broj jedan" u Evropi, Dimitris Janakopulos spremio je basnoslovnu cifru samo za aktuelnu godinu. Kako javlja "Magic Euroleague", ukupan budžet šampiona Evrolige koji obuhvata novac izdvojen za Ergina Atamana i njegov stručni štab, te ostalo osoblje, operativne troškove i sam tim - premašuje 35.000.000 evra.

Uz to, još 15.000.000 evra će koštati samo prva, velika faza radova na modernizaciji "OAKA" arene. Ovi iznosi su, naravno, nesrazmerni prihodima iako je nova finansijska strategija Panatinaikosa uspela u klub da upumpa ogromne količine novca od sponzorstava, sezonskih ulaznica, TV prava, pojedinačnih karata... Očekuje se da će pokraj imena "OAKA" arene uskoro stajati ime sponzora.

Dimitris Janakopulos veruje da je to investicija za budućnost čime će se stvoriti sigurnije i zdravije finansijsko okruženje za godine koje dolaze, te da će stabilizovati klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke