Nezadrživi Batler očitao lekciju najboljem defanzivcu lige i Baksima, Kris Pol izborio majstoricu!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 01.09.2020.
08:32
Izvor: Sportske.net

Majami vodi u polufinalu!

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Izgubili su Milvoki Baksi i prvi meč prve runde protiv Orlanda, potom su vezali četiri pobede i zakazali duel sa Majami Hitom, "Vrelina" je počistila Indijanu.

Na startu polufinalne serije istočne konferencije, Baksi takođe gube prvi meč, sjajni Džimi Batler je srušio tim sa najboljim skorom u ligi, Majami je slavio sa 115:104.

Dobijaju Baksi prvi kvartal, ali se od starta videlo da nas čeka tesan meč, vodili su puleni Majka Budenholcera sve do poluvremena, da bi u trećoj četvrtini Majami počeo da menja stvari.

Sredinom trećeg kvartala stižu do preokreta, pa na poslednji odmor odlaze sa šest poena prednosti.

Do samog kraja je bilo veoma neizvesno, a onda je u finišu Džimi Batler preuzeo stvari u svoje ruke.

Bukvalno je rekao svojim saigračima da će sada uzeti par šuteva, da ne očekuju asistencije i krenuo je rafal.

Milvoki je prišao na -1, a potom Batler sa sedam vezanih poena donosi lepu prednost Majamiju na oko dva minuta do kraja.

Trojkom odgovara Lopez, ali Hiro uzvraća istom merom, potom Batler dvojkom odvodi Hit na +10, sve je bilo jasno u Orlando.

Admiral

Batler je meč završio sa 40 poena (65% iz igre), pratili su ga Dragić sa 27 poena, Adebajo sa 12 i 17 skokova, dok je 11 dodao mladi Hiro.

Kod Baksa 28 poena Midltona, 24 je dodao Bruk Lopez, 18 je uz 10 skokova i devet asistencija ubacio Janis Adetokumbo, dvocifren sa 11 poena i Korver.



Drama i u susretu Oklahome i Hjustona, ali je "Grmljavina" izborila majstroicu zahvaljujući seriji Krisa Pola u završnici, na kraju 104:100 za Tander.

Smenjivali su se u vođstvu tokom čitavog susreta, prva četvrtina pripala je Hjustonu sa +1, gubili su Roketsi većim delom druge deonice, ali su na veliko odmor otišli sa +3.

Oklahoma dolazi do preokreta i +2 pred poslednjih 12 minuta, potom Hjuston drži glavnu reč u odlučujućem periodu, ali Kris Pol preuzima stvari u samom finišu.

Vezao je dve trojke na -6 i poravnao rezultat na manje od dva minuta do kraja, uzvratio je Vestbruk dvojkom, da bi Šruder ponovo poravnao rezultat na ulazu u poslednjih 60 sekundi.

Pol i Galinari potom pogađaju sa linije penala i donose treću pobedu ekipi Bilija Donovana, majstorica će odlučiti pobednika u seriji između Oklahome i Hjustona i odrediće ko će na megdan Lejkersima u polufinalu Zapada.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke