Nikad ne otpisujte Jokića i Nagetse, Toronto resetovao seriju sa Bostonom!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 06.09.2020.
08:35
Izvor: Sportske.net

Denver i Toronto se vratili.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su u prvom meču polufinalne serije sa LA Klipersima težak poraz, stekao se utisak da će teško imati snage da ozbiljnije ugroze plasman čete Doka Riversa u finale.

Kako smo pisali u analizi ovog duela, bilo je potrebno da četa Majka Malouna ozbiljno zategne odbranu, posebno na Lenardu, ali i da se Jokiću i Mareju u napadu priključe saigrači.

Tako je i bilo, predvođeni Džoker-Džamal tandemom košarkaši Denver Nagetsa slavili su u drugom meču serije rezultatom 110:101.

Nije bitna samo pobeda, već i način na koji je izvojevana, ekipa iz Kolorada vodila je od prvog do poslednjeg minuta.

U prvom kvartalu su nagovestili da će ovo biti njihov meč, rešili su ga u svoju korist rezultatom 44:25.

Prednost je na kratko porasla u drugoj deonici, Klipersi su uspeli malo da se saberu, ali to je bilo dovoljno da se prednost smanji za samo tri poena pred veliki odmor.

Uspevali su Nagetsi da ostanu u lepoj prednosti i tokom treće deonice, nakon 36 minuta košarke bilo je +12 za sastav iz Kolorada.

Do kraja su Klipersi uspeli samo da dođu do jednocifrenog deficita, ali pobeda Denvera nije dolazila u pitanje.

Jasno, Nikola Jokić je predvodio Nagetse do ovog jako važnog trijumfa, centar iz Sombora ubacio je jednom od najvećih favorita za prsten 26 poena uz čak 18 skokova i četiri asistencije, lupio je i tri blokade. Interesantno je da je u drugom poluvremenu postigao samo dva poena, u prvom je bio impresivan sa 24 poena uz 69% iz igre i četiri pogođene trojke, kao i 10 uhvaćenih lopti.



Džamal Marej je ubacio pola koša više, a važan doprinos dali su i Milsap i Heris sa po 13 poena, dvocifreni su bili i Majkl Porter Džunior i Monte Moris, sa 11 odnosno 10 poena.

Kod Klipersa 22 poena Pola Džordža, Zubac je dodao 15 uz devet skokova, Lu Vilijams je meč završio sa 13 poena i sedam asistencija, dok je Kavaj Lenard stao na samo 13 poena, ali je imao i 10 skokova i osam asistencija.

Dvocifreni i Herel i Grin (11sk) sa po 10 poena.

Admiral

U drugom meču sinoćnjeg plej-of programa sastali su se Boston i Toronto u četvrtom meču serije, aktuelni šampion se potpuno vratio, sada je 2:2  u seriji, slavili su sa 100:93.

Poput Denvera, vodili su gotovo tokom čitavog susreta, Boston je do prednosti stigao u finišu druge četvrtine, ali se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

U trećem kvartalu Reptorsi su dodali gas, pa su stekli osam poena prednosti pred poslednji odmor.

Uspevali su da zadrže višak do samog kraja, odbijali su sve nalete Bostona, te su upisali zaslužen trijumf.

Paskal Siakam sa 23 poena i 11 skokova, kao i Kajl Lauri sa 22 poena, 11 skokova i sedam asistencija su predvodili šampione do trijumfa, pratili su ih Ibaka sa 18, VanVlit sa 17 i junak treće utakmice Anunobi sa 11 poena.

Četu Breda Stivensa predvodio je Tejtum sa 24 poena i 10 skokova, Kemba Voker je dodao 15, dok je sa 14 poena meč završio Džejlen Braun.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke