Niko kao Larkin!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.03.2020.
21:05
Izvor: Sportske.net

Amerikanac ima neverovatnu sezonu.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa su možda minule sezone bili najprijatnije iznenađenje u Evroligi, stigli su do velikog finala, nošeni sjajnim bekovskim tandemom Larkin-Micić.

Ove već nisu nikakvo iznenađenje, igraju najbolju košarku u Evropi, a Larkin je podigao svoju igru na jedan još viši nivo.

Sećamo se kako je protiv Bajerna oborio rekord Evrolige sa 49 postignutih poena, pa je vezao četiri kola u kojima je bio najkorisniji igrač u čitavom takmičenju, a večeras je još jednom sjajnom partijom zlatnim slovima ispisao istoriju Evrolige.

On je sa 40 poena protiv Olimpijakosa postao prvi igrač u istoriji elitnog takmičenja kojem je za rukom pošlo da na dva susreta ubaci 40 ili više poena u jednoj EL sezoni. Izjednačio je i rekord po broju postignutih trojki na jednom meču, šutirao je protiv Olija 10/15 van linije za tri poena.

Zaista je nezaustavljiv, praktično već sada može da mu se dodeli titula za najkorisnijeg igrača Evrolige, najverovatnije ga čeka i "Alfonso Ford" nagrada za najboljeg strelca takmičenja.

Nedavno je izašao i dokumentarac o ovom sjajnom američkom košarkašu, zove se "Inshane" i u njemu se možete upoznati sa njegovom svakodnevnicom, ali i košarkaškim počecima, nekim njegovim razmišljanjima i mnogim drugim stvarima.

Utisak je da nijedan igrač nije igrao ovako dominantno u Evroligi, čini se da prisustvujemo zaista istorijskoj sezoni, možda i najboljoj individualnoj u istoriji elitnog takmičenja.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monkey D. Luffy
Friday, 06.03.2020
23:56

U istoriji ? Sta spada u tu istoriju ? zadnje 3 god od kad se igra ovaj sistem ili onu pre gde je bilo po 14 utakmica po sezoni ? Ili mislite sto zbog broja utakmica nikad slabiji ucinci jakih klubova a da ne pricam o samom kvalitetu tih timova koji vec zadnju deceniju konstantno opada.
Njegov prosek poena ove god je 22 poena a mnogi u istoriji su imali vece.
Naprimer slavni grcki kosarkas Nikos Galis je u ovom takmicenju imao preko 32 poena prosek po utakmici, zatim i sam Rakocevic koji je poneo 3 puta ovu nagradu,pa tu su jos dosta njih sa prosekom od preko 25 po utakmici gde spada i Milos Vujanic a i dalje imamo nasih koji su imali veci prosek od njegovog trenutnog a to su Danilovic i Beric i tu je jos i Stojakovic koji je imao nesto malo manji prosek od njegovog trenutno ali sa svojih 20 god. Znaci nema potrebe davati ovakve izjave jer da je toliko dobar nebi sa svojih 27 koje su medju najboljim godinama igrao u evropi. Mada stoji da je medju najboljima trenutno u evroligi ali daleko od istorije i od samog kvaliteta evropskih timova. Na primer i Doncic je sa svojih 18 god imao prosek od 16 poena i to u Realu gde nikako u tim godinama nije mogao da mu dozvoli da sve lopte idu na njega.