Ništa novo - Bobi dominirao, Zvezda pobedila...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.04.2015.
22:26
Izvor: Sportske.net

Ptredvođena najboljim igračem Evrolige ove sezone, Crvena zvezda upisala novi trijumf u domaćoj Superligi. Posle Mega Leksa, oružje pred ekipom Dejana Radonjića položio je i Metalac u Valjevu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici drugog kola domaće Superlige, Crvena zvezuda Telekom je kao gost savladala ekipu Metalca u Valjevu rezultatom 76:69.

Zvezda je od samog starta nametnula svoj ritam i trojkama Vilijamsa, pa Dangubića još dva puta vrlo brzo je stigla do prve osetnije prednosti - 13:7.

Valjevci ipak nisu dozvolili da se gosti iz Beograda značajnije rezultatski odlepe, ali je Zvezda iskusno i znalački čuvala stečenu prednost.

Prvu četvrtinu su gosti dobili sa 22:17, a do kraja poluvremena stigli i na ''plus 8'' - 40:32.

Početak drugog poluvremena je donekle pripao domaćima, koji su poenima Maleševića, pa trojkom Jošila prepolovili Zvezdino vođstvo na 41:37. Ali, Metalac nikako nije uspeo da bar na kratko pređe u vođstvo i ozbiljnije pripreti Zvezdi.

Prednost gostiju je uspešno održavana najviše zahvlaljujući Bobanu Marjanoviću, dominantnim pod koševima i na kraju najefikasnijim u pobedničkoj ekipi.

Valjevci se nisu predavali ni kada je Zvezda vodila sa 70:63 na dva minuta pre kraja, pa su trojkom Jeremića i novim poenima Maleševića stigli na samo dva poena razlike, na minut i pet sekundi do kraja - 70:68.

Ali, posle tajm-auta, Zvezda ponovo preuzima kontrolu i ne dozvoljava dramu u završnici. Dangubić i Dženkins su u tim trenucima bili maksimalno uspešni sa linije slobodnih bacanja i crveno-beli su ponovo pobegli na sigurnu udaljenost. Na kraju - 76:69 za Beograđane.

Boban Marjanović se ovog puta zaustavio na 15 poena i sedam skokova za 25 minuta u igri, a pratili su ga Dangubić, Mitrović i Dženkins sa po 11 poena.

U ekipi Metalca, najefikasniji Jeremić sa 12, Ljubičić je upisao 11, kao i Malešević.

Zvezda sada ima obe pobede, pridružila se partizanu i FMP-u na vrhu tabele, a Metalac ima po pobedu i poraz na startu Superlige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke