Ništa od nastavka Evrolige?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.04.2020.
20:08
Izvor: Sportske.net

Trofejni trener sumnja da će se stvoriti iole regularni uslovi da setekuća sezona okonča.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Elitno evropsko takmičenje ne igra se još od 6. marta, a iako je od tada prošlo već više od mesec dana, nemoguće je proceniti kada će pandemija koronavusa konačno biti zaustavljena.

Doduše, danas ima donekle ohrabrujućih informacija iz Španije i Italije da se u tim zemljama polako obuzdava širenje virusa, ali i mnoge druge zemlje su teško pogođene i biće potrebno još vremena dok se situacija ne stabilizuje.

Kada je u pitanju nastavak Evrolige, dodatni problem je i što je veliki broj američkih igrača otputovao u SAD, gde je sada i najveći broj zaraženih, pa se postavlja pitanje kada će oni moći da se vrate u Evropu, čak i onda kada se na Starom kontinentu budu stekli minimalni uslovi za nastavak takmičenja.

Imajući sve to u vidu, trener Olimpije iz Milana Etore Mesina nije optimista po pitanju nastavka tekuće sezone u Evroligi.

"Nastavak evroligaške sezone izgleda krajnje neizvesno za mene. U Italiji, možete da se krećete svuda autobusom osim ako treba da igrate u Sasariju ili Brindiziju.

Možda u nekoj normalnoj situaciji, za dva-tri meseca, ali to je nešto što ne možete da planirate...

Razmišljati o tome da 18 evropskih klubova leti iz zemlje u zemlju ili da se igrači vrate iz SAD, zvuči malo verovatno"
, objasnio je Mesina.

Ipak, ima i predloga da se promeni format završnice takmičenja, da se sve završi mnogo brže i bez previše putovanja, ali dogovora po tom pitanju još uvek nema.
-
Bonus

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke