Ništa od preokreta, novi poraz Partizana

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.01.2021.
19:18
Izvor: Sportske.net

Drugi uzastopni poraz crno-belih u Evrokupu.

BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN/obmaykin/MO
BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA KUBAN/obmaykin/MO

Povezane vesti

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u Top 16 fazi Evrokupa. U trećem kolu Grupe F, crno-beli su večeras poraženi u Rusiji, od domaće Lokomotive Kubanj rezultatom 74:67 i tako sebi otežali posao po pitanju plasmana u četvrtfinale.

Bez Kodija Miler-Mekintajera koji je završio svoju misiju u Partizanu, ali i Rašona Tomasa, Partizan nije uspeo ozbiljnije da se suprotstavi ekipi koja je u prva dva kola bila bez pobede.

U prvih nekoliko minuta, kapiten Novica Veličković je bio raspoložen za igru, vrlo brzo je stigao do sedam postignutih poena, a Partizan je vodio sa 14:11. U domaćem timu tada su jedino Kalnietis i Kroford uspevali da odgovore, ali slika na parketu se vrlo brzo promenila.

Po ko zna koji put ove sezone, Patizan je imao loš procenat šuta, kako za dva, tako i za tri poena, a igra preko centara Mike i Jankovića takođe nije davala rezultat, pa su se i njih dvojica prilično ispromašivali.

Na drugoj strani sve više raspoloženioh igrača, sve lakše je Lokomotiva izlazila na kraj sa Partizanovom odbranom, a pogotovo Kroford, koji je prvo poluvreme završio sa 16 postignutih poena.

U treći kvartal Partizan je ušao sa minusom od sedam poena razlike, Lokomotiva je vodila sa 37:30, ali Markus Pejdž je konačno ''namestio ruku'' i početkom ovog dela igre Partizan je uspeo da preokrene rezultat i povede sa 44:43.

Međutim, kao i u prvom poluvremenu, bljesak crno-belih je kratko trajao. Pejdž je zaustavljen, Lokomotiva je imala i sve raspoloženije Kamingsa i Kazlauskasa i početkom poslednjeg kvartala je stekla dvocifrenu prednost (60:49).

Ponovo je kapiten Partizana Novica Veličković pokušao da podigne svoju ekipu, ali osim što je ponovo postao najefikasniji u redovima crno-belih, to na rezultat nije previše uticalo.

Kroford je u ekipi Lokomotive ostao na 16 poena iz prvog poluvremena, a uz njega istakli su se Kamings sa 15, Kuzminskas sa 12 i Kalnietis sa 10 poena. U Partizanu Veličković 15 poena i pet skokova, Pejdž 12 i Jaramaz 11 poena uz šest asistencija.

Na tabeli Grupe F, Metropolitans ima sve tri pobede, a Partizan, Trento i Lokomotiva su upisali po jednu pobedu i dva poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke