Novi život za Filu, bez Simonsa na pripremama

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 21.09.2021.
22:15
Izvor: Sportske.net, Beta

NBA zvezda jasna.

Beta/AP Photo/Chris Carlson
Beta/AP Photo/Chris Carlson

Povezane vesti

Košarkaš Ben Simons neće se priključiti igračima Filadelfije na pripremama za novu sezonu, pošto želi da nastavi karijeru u nekom drugom klubu NBA lige.

Košarkaši Filadelfije sledeće nedelje počinju pripreme za novu sezonu, gotovo sigurno bez Simonsa, saznaje danas agencija Asošiejted pres.

Filadelfija je 2016. godine izabrala Simonsa kao prvog pika na draftu, a on je u tri navrata bio učesnik ol-star utakmice.

Uz Džoela Embida smatralao se da Simons može da predvodi Filadelfiju u borbi za titulu, ali je prošle sezone igrao loše i preuzeo je krivicu za ispadanje u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, zbog lošeg izvodjenja slobodnih bacanja, ali i zato što nije želeo da šutira iz igre zbog manjka samopouzdanja.

On je sa linije za slobodna bacanja u plej-ofu šutirao 34 odsto - 25/73, a samo u seriji protiv Atlante promašio je 27 bacanja.

Novinari su posle sedme utakmice protiv Atlante pitali trenera Filadelfija Doka Riversa da li Simons može da bude bek koji se bori za titulu, a on je rekao da "na to nema odgovor".

Takodje i Embid je posle utakmice okrivio Simonsa za poraz, posle čega 25-godišnji Australijanac više nije želeo da se vraća u ekipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke