Novo iznenađenje u NBA, Oklahoma se rastala sa trenerom jer želi da pobeđuje, sjajne vesti za Bulse?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 09.09.2020.
12:52
Izvor: Sportske.net

Oduševio je ove sezone, ali ipak...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Kako je i zvanično objavljeno, Oklahoma i Bili Donovan neće nastaviti saradnju.

Ovom 55-godišnjem stručnjaku je istekao ugovor sa "Grmljavinom", dve strane su donele odluku da ne nastavljaju saradnju.

Oklahoma je ove sezone iznenadila mnoge, iako su ostali bez Rasela Vestbruka i Pola Džordža uspeli su da se domognu plej-ofa i da odigraju sjajnu seriju sa Hjuston Roketsima, koju je tim iz Teksasa dobio na jednu loptu u sedmoj utakmici.

Ipak, tokom razgovora o nastavku saradnje Donovanu je predočeno da uprava franšize želi potpuni rebilding i da im pobeđivanje neće biti prioritet u narednom periodu, već stvaranje tima.

Donovan je u ekipu stigao 2015. godine, kada su tu bili Vestbruk i Durent, pet godina kasnije "Grmljavina" kreće od nule.

Ostvario je 243 pobede uz 157 poraza u regularnom delu sezone sa Oklahomom, kao i 18 pobeda i 23 poraza u doigravanjima.

Oklahoma mu je prvi tim u najjačoj ligi sveta, a ove sezone je bio i glavni kandidat za nagradu trenera godine uz Nursa iz Toronta i Budenholcera iz Milvokija, laskavo priznanje je pripalo šefu struke Reptorsa.

Admiral

Sada će postati jedan od najinteresantnijih slobodnih trenera na tržištu, a već se spekuliše da bi mogao da preuzme Čikago Bulse.

Arturas Karnišovas je doveden da napravi ekipu koja će vratiti tim iz "Vetrovitog grada" na staze stare slave, jedan od prvih poteza Litvanca je bio da otpusti trenera Džima Bojlena, sada na njegovom mestu želi Bilija Donovana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke