"OAKA" ipak neosvojiva za Baskoniju, PAO vezao četvrtu pobedu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.12.2016.
22:07
Izvor: Sportske.net

Ekipa Panatinaikosa dočekala je Baskoniju u 14. kolu Evrolige.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Izabranici Ćavija Paskvala slavili su nakon velike borbe protiv španskog predstavnika, na kraju je bilo 69-68 za "Zelene" iz Atine.

Utakmica je bila veoma tvrda, neizvesna i puna preokreta. Nakon uvodne serije gostiju od 6-0, PAO je uzvratio i prvi kvartal okončao u svoju korist sa devet poena razlike.

Gosti se ipak vraćaju, dobijaju drugu deonicu sa čak 13 poena razlike, ostavili su domaćina na svega 10 poena.

Do kraja veoma neizvesno i tvrdo, posebno u poslednjem kvartalu, ali pre svega zahvaljujući Majku Džejmsu domaća ekipa stiče prednost u samoj završnici, ispostaviće se i ključnu.

Na kraju je Buboa imao čitavih 15 sekundi da organizje napad Baskonije, na samo pola koša razlike, ali je pokušao da bude heroj i sve završi sam. Spetljao se i izgubio loptu, odmah zatim se začula i sirena koja označava kraj susreta.

U pobedničkom sastavu 23 poena Krisa Singltona, ali je neverovatna činjenica da je 21 poena postigao u prvom poluvremenu. U drugih 20 minuta su gosti stegli odbranu na njemu, nije imao ni toliko sreće te je upisao svega dva poena.

Pratio ga je bivši igrač upravo današnjeg protivnika Panatinaikosa, Majk Džejms sa 16 poena, a postigao je eksplozivni Amerikanac i neke vrlo bitne poene na kraju susreta.

Dvocifren još Kalates sa 14 poena, uz po šest skokova i asistencija, kao i četiri ukradene lopte.

U poraženom sastavu, Šengelija 17 poena, dabl-dabl Ilimana Diopa sa 10 poena i isto toliko skokova, Adam Hanga je dodao 12, tragičar Buboa 11.

Podbacio je Šejn Larkin, koji je upisao svega šest poena, pet skokova i tri asistencije i čak šest izgubljenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke