Obradović: ''Kad Zvezdi daš 98 poena...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2022.
21:35
Izvor: Sportske.net

Iako su crno-beli u finišu pokvarili utisak, trener Partizana zadovoljan večerašnjim nastupom njegovog tima.

Marko Djokovic/Starsport
Marko Djokovic/Starsport

Povezane vesti

Treća - sreća za Partizan ove sezone u duelima sa Crvenom zvezdom. Posle ubedljivih poraza u prvom delu sezone, pa nedavno u finalu Kupa Koraća, crno-beli su večeras pred svojim navijačima savladali Zvezdu sa 98:84 i zadržali nadu da bi ipak mogli do prvog mesta pre plej-ofa.

Posle meča, trener Partizana Željko Obradović je pohvalio i svoje igrače, saradnike, kao i navijače koji su pružali ogromnu podršku ekipi Partizana svih 40 minuta.

''Probali smo da reagujemo treningom od srede kada su se vratili reprezentativci, četiri dana smo raddli dobro. Pokušali smo da napravimo analizu svega iz prve dve utakmice sa Zvezdom, imali smo i večeras padove, igrali smo sa totalno drugačijom motivacijom. Čestitke mojim igračima na pobedi i nadam se da će im ova utakmica pomoći da shvate da se ovako igra na svakoj utakmici. Energija, požrtvovanje i pamet, da se neke stvari prepoznaju defanzivno i napadački.

Meni je ovo prioritet u životu, ovo što radim od ujutru do uveče, razmišljam o timu, kako da podignem pojednice, rade to i moji saradnici, hvala svim ljudima sa kojima radim u stručnom štabu. Oni rade i neke druge stvari, mora da postoji i timski rad. Zadovoljan sam saradnjom sa svima u timu, kondicionim trenerima... Mi smo jedna porodica. Imali smo teško iskustvo posle finala u Nišu, tada sam rekao igračima da treba igrati finale, da treba opet da igramo neko finale do kraja, to možemo samo zajedno. Teren, rad na terenu i korigovanje, a onda dolazi velika želja i motivacija, bez toga je nemoguće.

Hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi. Posle atmosfere u Nišu i poraza probali smo igračima da objasnimo šta znači igrati za Partizan. Sutra nas čeka put u Litvaniju, imamo loše iskustvo da smo igrali posle 48 sati. Biće sutra važno da odradimo trening regeneracije, da neki igrači budu spremni i pomognu ekipi'', izjavio je Obradović.

U prethodna dva susreta sa Zvezdom Partizan je bio potpuno nemoćan u napadu, a večeras potpuno drugačija slika, pre svega zahvaljujući raspucanom Avramoviću, ali i Panteru koji je poenterski nosio crno-bele tokom prvog poluvremena.

''Moguće je da smo imali dobre momente, radili smo stvari koje smo radili na treningu, bilo je brzopletih rešenja i pozitivnih stvari. Naravno da se posle svake utakmice radi analiza, poslednjih dana smo imali mnogo individualnih razgovora da se neki smire, ako kažem neki od njih, to je Aleksa Avramović koji je odigrao fenomenalan meč, ali tim je najvazniji. Ekipi kao Zvezda, koja je najbolja odbrana u Evroligi, smo dali 98 poena, naravno uz to kako smo šutirali za tri poena'', zadovoljan je Obradović.

Kako rekosmo, u finišu su crno-beli propustili odličnu priliku da ostvare bolji međusobni skor u mečevima sa Zvezdom ove sezone, što bi ih dodatno približilo prvom mestu, ali su olako primili četiri poena i Zvezda je poražena sa manjom razlikom od one kojom je jesenas savladala Partizan.

''Mi smo imali, kad se pogleda ta završnica, sve u svojim rukama od dobre odbrane, do skoka i odbojke, samo smo morali da zadržimo loptu. Ponovo smo primili lak koš, potom smušen napad. Naravno da smo imali želju, ispalo je kako je ispalo'', izjavio je Obradović i dodao da Vukčević, Dangubić i Miletić koji večeras nisu bili u sastavu, nemaju nikakvih problema i u konkurenciji su za meč protiv Lijetkabelisa u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke