Obradović naznačio nedisciplinu, šta to nije svirano i na šta će se fokusirati

Autor: Beta Beta
petak 13.11.2020.
22:09
Izvor: Beta

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da su njegovi košarkaši pravili neiskusne greške u večerašnjem porazu od Real Madrida i istakao da takve stvari ne smeju da se dešavaju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da su njegovi košarkaši pravili neiskusne greške u večerašnjem porazu od Real Madrida i istakao da takve stvari ne smeju da se dešavaju.

"Boli me samo to što gubimo u fazama kada se utakmica lomi, Himki je bio u jednoj fazi, Bajern sam kraj, sada početka treće četvrtine. Da bismo pobedjivali velike rivale, ne smemo da dozvolimo padove na takav način. Želimo da igramo dobro i organizovano, a ništa se od toga nije dogodilo. Pravili smo neiskusne greške, a ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovom nivou", rekao je Obradović posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je izgubila od Real Madrida sa 73:67 u osmom kolu Evrolige.

Obradović je čestitao španskom klubu, uz reči da je protivnik na kraju zaslužio pobedu.

"Igrali smo naivno u drugom poluvremenu. Trebalo je da bude drugačije, da budemo strpljiviji", naveo je trener Crvene zvezde.

Novinari su ga pitali da li je umor uticao, s obzirom na to da je Zvezda pre dva dana igrala protiv Asvela u Francuskoj u zaostaloj utakmici.

"Umor kao deo igre uvek postoji i ti se boriš sa tim. Više je neiskustvo. Tačno se vide evroligaški igrači koji znaju kako se ponašaju u teškim trenucima, i mi koji gubimo lopte. Umor? Ne prihvatam to. Glavni igrači su sve vreme dobro trenirali i spremni su, osim Džonija O'Brajanta. Nisi ti umoran na početku treće četvrtine kada se stvarala razlika. Tu nam je falila nedisciplina", kazao je Obradović.

Upitan je i za sudijski kriterijum.

"Real je u grupi povlašćenih. Mi smo ekipa koja je autsajder. Neke stvari su mogle da budu svirane. Da bi ti dali neke stvari, moraš to da zaslužiš reputacijom i igračkim statusom. Ne bih to previše komentarisao, više bih se fokusirao na to što mi nismo uradili", rekao je Obradović.

Zvezdu naredne nedelje čekaju dva evroligaška gostovanja, protiv Milana i Barselone.

Pre toga će Zvezda igrati u ABa ligi za vikend, a Obradović je istakao da je to takmičenje prioritet.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke