Obradović o Žalgirisu: "Bolji smo u odbrani, pametniji u napadu, ali..."

Autor: Ivan Cvetković
sreda 01.02.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Partizan je prvi meč u Beogradu dobio rezultatom 87:76, sada ih čeka teško gostovanje...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je danas da je za njegovu ekipu kao i za Žalgiris utakmica u petak vrlo važna.

Košarkaši Partizana u petak od 19 sati gostuju ekipi Žalgirisa u okviru 23. kola Evrolige.

Partizan je prvi meč u Beogradu dobio rezultatom 87:76.

"Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu, pogotovo se to vidi u procentu šuta koji je za nekih 10 odsto veći kod kuće nego na strani. Takođe i broj skokova kako pod njihovim košem tako i pod protivničkim. Oni na pozicijama dva i tri imaju dominantne igrače i pokušavaju da igraju na niskom postu, gde je i Šmits odličan uz probleme sa povredama nalaze rešenja na spoljnim pozicijama i plus Ulanovas koji je opasan, a i Lekavičijus koji je brz pokreće ritam, a to su neke bitne stvari o kojima razmišljamo. I za nas i za njih je ovo vrlo važna utakmica, mi smo gledali sve što su igrali u zadnje vreme, gledaćemo ih i večeras protiv Efesa", izjavio je Obradović.

Trener "crno-belih" kaže da Partizan ima bolju odbranu i da igra pametnije u napadu.

"Ja mislim da mi igramo bolju odbranu i tu sve počinje, a i da igramo pametnije u napadu. Ja sam prezadovoljan ovom činjenicom odnosa izgubljenih i ukradenih lopti, pogotovo kako smo igrali u poslednje dve, tri utakmice i to je neki put kojim moramo da težimo da idemo znači da osvojene lopte budu nešto što je prepoznatljivo u igri Partizana uz manje izgubljenih pogotovo nepotrebnih kao na startu sezone i da svi učestvuju na skoku što je jako bitan segment igre", zaključio je Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke