Obradović: "Rekao sam Ifeu da je okrenuo utakmicu svojom pameću"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 29.09.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Partizan krenuo sa skorom 2-0.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su u Subotici ekipu Spartaka rezultatom 89:80 u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Trener Partizana Željko Obradović sumirao je utiske nakon baš teško izvojevanog trijumfa u hali "Dudova šuma".

"Hvala svima gostoprimstvu u Subotici, bila je lepa atmosfera u hali. Čestitam ekipi Spartaka na odličnoj pripremi meča i odličnoj utakmici. Imali smo problema u prvom delu i trećoj četvrtfini, pokušali smo da odreagujemo na poluvremenu, da promenimo odbranu i mislim da smo u tome uspeli. Spartaku želim sve najbolje, mom kolegi koji odlično vodi tim, odigrali su izvanrednu utakmicu. Mi smo dobili zato što smo promeni odbranu i što smo konačno  pogodili otvorene šuteve u drugom poluvremenu.5/5 u četvtoj za tri, to je drugačija utakmica kada pogađaš. Ishitreni šutevi u prvom poluvremenu, 1/10, a slobodna bacanja neverovatan procenat, gde smo na 12/24, to je nedopustivo za bilo koji rang takmičenja. Kako god, čestitke igračima za ovu pobedu, mnogima će ovde biti teško, Spartak je napravio dobru ekipu i mislim da će biti konkurentan u ABA ligi ", rekao je Obradović.

Istakao je da je Ife Lundberg bio taj koji je pokrenuo ekipu i isključivo svojom pameću.

"Rekao sam Ifeu da je okrenuo utakmicu svojom pameću. Bile su neke komične situacije, gde igrači ne prepoznaju igrače pod košem, jer smo se kretali bez lopte. Ono čime sam zadovoljan jeste da se ova ekipa bori. Najveća želja mi je da voljni momenat bude ovakav, kao i nivo energije. Ulazimo u prvu sedmicu Evrolige, motivi će da porastu kod svih, da budu veliki i moja želja je da nastavimo da igramo u tom stilu. Nekada imate procente šuta, nekada nemate, kada je izgrađena pozicija, to ti da mogućnost za skok i da se vratite odbranu".

Upitan je i da li je možda umanjuje značaj koji Partizan daje srpskoj košarci zbog svojih navijača, koji pune dvorane ne samo u ABA ligi, nego i u Evroligi.

"Bilo bi sa moje strane neskromno da hvalim sad, ali navijače Partizana ću da hvalim. Mi gde god da odemo, imamo navijače. Zahvalio sam se navijačima Partizana i Spartaka na korektnoj atmosferi. Rekord ABA lige je oboren u našoj Areni u prošlom kolu. Nikada nije bilo 18.000 ljudi u prvom kolu. Imali smo pripremni period kako smo imali, to navijači pokazuju već godinama. Ko kako hoće neka to posmatra, ali igrači su već to prepoznali i uživaju. Koliko će uživati, videćemo koliko ćemo moći da vratimo njima, da uživamo. Hvala vam još jednom na fantastičnom gostoprimstvu", poručio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke