Obradović svestan kvaliteta Albe, šta Zvezda ne sme sebi da dozvoli?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.12.2020.
15:23
Izvor: Beta

Trener crveno-belih oprezan pred dolazak nemačkog kluba.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je da ekipa Albe u Beograd stiže u dobrom ritmu, ali je istakao da crveno-beli žele pobedu u tom meču Evrolige.

"Vrlo dobra ekipa koja zna da poremeti protivničku ekipu promenama ritma i odbranom. Vrlo su iskusni, igraju dosta dugo zajedno i vođeni su od strane dva vrlo iskusna plejmejkera Sive i Grejndžera koji igraju za ekipu i razigravaju i druge", rekao je Obradović, prenosi klub.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju sutra ekipu berlinske Albe u utakmici 14. kola Evrolige.

"Dolaze u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda koje su zabeležili i to upravo izbacivanjem iz ritma ekipa poput Valensije i Fenerbahčea. To znači da ćemo morati taj deo da iskontrolišemo u velikoj meri, da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo bodove u ovom meču", rekao je trener crveno-belih.

baner

Alba u Beograd stiže sa skorom 5/7, dok je Zvezda vezala četiri poraza i ima skor ima skor 4/9.

"Odličan tim, koji je zaista spoj mladosti i iskustva. Igraju prepoznatljivo, vodjeni rukom vrhunskog trenera kakav je Aito. Stil je isti godinama od kada je na klupu seo Španac, igraju brzo, u tranziciji su, puno trče, puno šutiraju puno za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa promenama odbrane", rekao je košarkaš Zvezde Marko Simonović.

"Najdominantniji igrač je Luk Sikma i sa ovakvom ekipom koja je brza morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani", dodao je on.

Prema njegovim rečima, Zvezda je odigrala dobru utakmicu u subotu i želi da nastavi u istom ritmu.

"Želimo da zabeležimo pobedu koja će nam mnogo značiti u nastavku takmičenja, posebno jer već tri dana kasnije igramo još jedan meč Evrolige, a onda i u nedelju derbi kola ABA lige protiv Cedevite Olimpije", rekao je Simonović.

Meč Zvezda - Alba igra se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić" i prvi je deo duple nedelje u kojoj crveno-beli dočekuju i Valensiju u petak na istom mestu i u istom terminu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke