Obradović u NBA?! Ima li ponuda?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.10.2020.
12:34
Izvor: Sportske.net

Poslednjih dana ova tema pokrenuta je sa dve različite strane, od dvojice istaknutih stručnjaka.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Pre par dana naš proslavljeni trener i nekadašnji selektor Dušan Ivković je u razgovoru za ''Nedeljnik'' izrazio očekivanje da Željko Obradović posle odlaska iz Fenberbahčea nastavi karijeru u NBA ligi, a sada je na tu temu progovorio i trener Efesa Ergin Ataman.

I on, poput Ivkovića, očekuje Željka Obradovića uskoro u NBA ligi. Ali, i sam je svestan da to ide teže nego što mnogi očekuju.

''Lično imam NBA ambicije, ali mislim da se neće ostvariti. U NBA je drugačiji trend. Obradović je evropski trener velike karijere, ali odatle ne vidimo, niti čujemo ponudu. Očekivao sam da Obradović ode u NBA'', istakao je Ataman u razgovoru za NTV, a prenose mediji u Turskoj.

Dok je Obradović vodio Fenerbahče, sa Atamanom je vodio brojne okršaje, kako u Turskoj, tako i na evroligaškoj sceni.

''Imam udela u Obradovićevom dolasku, ali ne i njegovom odlasku. Timovi koje sam tada trenirao postajali su šampioni jedan za drugim. Ni Bešiktaš ni Galatasaraj nisu bili omiljeni. Fenerbahče je, nakon niza neuspeha, odlučio da dovede najboljeg evropskog trenera'', objasnio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kanadjanin
Tuesday, 13.10.2020
00:41

Iako mislim da je Zeljko bolji strucnjak od 50% trenera u NBA, mislim da on ne bi mogao da radi u NBA ne zbog strucnosti nego zbog sportske politike. Vecina NBA igraca ima u svojim ugovorima klauzule koliko vremena treba da provedu na terenu, po sindikalnom ugovoru zasticeni su kao polarni medvjedi, zaradjuju vise nego sto je citav budzet jednog bogatog Evroligasa a sad zamislite Zeljka kad se iznervira pa mu lice postane tamno crveno pa pocne da se dere - a u nba nema deranja na igrace ostecuje im se psiha :). Jedan je Greg Popovic koji je to mogao da radi ili Jerry Sloan. Treneri su potrosna roba i igraci ih smjenjuju ako im se ne svidjaju (Klivland i Blat na primjer). Ja sam se iskreno nadao da bi ga Divac mogao dovesti u Sakramento ali to se nije desilo.

avatar
Le Tissier
Monday, 12.10.2020
12:44

Pricao je Bjelica kada je dosao u NBA kako je posle svoje prve utakmice koju su izgubili usao besan u svlacionicu, a onda je video druge kako ulaze nasmejani i pricaju neke svoje price. Onda mu je neko od saigraca rekao, sta je sa tobom dobro si igrao, budi srecan, kakve veze ima sto smo izgubili. Zamislite Zeljka u takvoj atmosveri. Ne bi ni on sa njima ni oni sa njim izgrzali tri dana, preveliki je Zeljko sportista, strucnjak i covek za njih tamo.