Obradović: "U NBA nemaju poverenja u evropske trenere"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
23:57
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji evropski trener smatra da je u NBA ligi nemaju dovoljno poverenja u stručnjake sa "Starog kontinenta".

Epa/Toms Kalnins
Epa/Toms Kalnins

Povezane vesti

Nakon sezone u kojoj je jedan evropski trener konačno dobio priliku da vodi NBA tim Željko Obradović je izneo svoje mišljenje o ovoj temi.

"Igor Kokoškov je proveo 20 godina tamo. Dali su mu šansu da radi, nažalost, samo na godinu dana", rekao je Obradović.

Kokoškov je prošlog leta postao prvi stručnjak koji je dobio šansu da kao prvi trener vodi jednu NBA ekipu. Srpski trener vodio je Finiks Sanse koji su sezonu završili sa skorom 19-63 posle čega je usledio rastanak.

"Mnogo godina unazad se spekuliše sa imenima pojedinih trenera. Etore Mesina je primer. Svake godine se priča o tome kako će postati prvi trener. Želim mu to, želim to svakom evropskom treneru, ali svake godine se završi na glasinama", kaže Žoc.

Strateg Fenerbahčea smatra da NBA timovi jednostavno nemaju dovoljno poverenja u evropske trenere.

"Ne vidim da imaju poverenja u evropske stručnjake. To je svakako njihovo pravo. Imamo dosta pomoćnika iz Evrope, ali nije isto kada ste prvi trener", zaključuje Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 14.05.2019
21:18

Željko, ti bi tamo bio među 5 najboljih trenera.

avatar
Salijeri
Tuesday, 14.05.2019
13:12

Nije stvar poverenja, vec jednostavno tamo je opuštena atmosfera na utakmicama, oni ne zele evropskog trenera (koji su kvalitetniji od 95% NBA trenera) koji ce na tajm autu da psuje i vice na igrače, sto je u Evropi normalno. A i NBA zvezde zbog svog ega to ne bi podnele. Da li je bilo ko video NBA trenera da povisi ton na igrače? Jednostavno ne zele da NBA stekne los imidz. A na prste jedne ruke mogu da se nabroje vrhunski stručnjaci u NBA Popović, Dzekson, Leri Braun, Pet Rajli.. Ostali su samo figure koji nemaju nikakav uticaj na igru..