Očajna utakmica Atlante, Bogdan i Jang totalno podbacili, Majami vodi 1:0

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.04.2022.
21:20
Izvor: Sportske.net

Neočekivano laka pobeda Majamija na startu četvrtfinalne serije plej-ofa u Istočnoj konferenciji.

AP Photo/Darron Cummings
AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Košarkaši Majami Hita poveli su sa 1:0 u pobedama protiv Atlante na startu plej-ofa, posle mnogo bolje igre u večetrašnjoj utakmici.

Domaćin je slavio sa 115:91, a ono što se nikako nije moglo očekivati jesu veoma loše, da ne kažemo i katastrofalne partije najvećih aduta Atlante, Trea Janga i Bogdana Bogdanovića.

Od početka meča, Robinson, Batler, Lauri i Adebajo su pravili najviše problema odbrani Atlante, pogotovo u drugoj četvrtini, kada je Majami otišao na dvadesetak poena razlike.

U prvom poluvremenu Galinari je predvodio Atlantu sa 14 poena, ali su šuterski potpuno podbacili Tre Jang i Bogdan Bogdanović. Jang je iz igre šutirao 1-9, a Bogdan 0-7. Imao je naš reprezentativac u tom periodu dva poena sa linije slobodnih bacanja, a Jang ukupno osam, od toga šest sa linije penala.

Ništa se bitno nije promenilo ni u nastavku meča, postavljalo se samo pitanje kojom razlikom će Majami dobiti ovaj meč. Jang je na kraju završio meč sa osam poena, šest skokova i četiri asistencije, uz samo jedan koš iz 12 šuteva iz igre! Bogdan je ostao bez ijednog pogotka iz igre, a imao je ukupno osam pokušaja. Srpski reprezentativac je upisao samo šest poena sa linije penala, uz tri skoka i dve asistencije. 

U Majamiju su se do kraja izdvojili Robinson sa 27 i Batler sa 21 poenom, a u Atlanti je Galinari ostao najefikasniji sa ukupno 17 poena.

Druga utakmica ove serije igraće se u noći između utorka i srede.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke