Odlični Bogdanović i tužna istina za Kingse, Lilard kao mašina!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 30.01.2020.
08:17
Izvor: Sportske.net

Sakramento nije tim za plej-of. Dam Lilard nastavio sa fantastičnim partijama, vratio se Oladipo...

Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Povezane vesti

Dobro veče Bogdana Bogdanovića ostalo je bez nagrade. Srbin je ubacio 23 poena, bio starter, ali upravo protiv Oklahome koja je jednu utakmicu ispod 50% se videlo da je za Kingse ovo izgubljena sezona i da oni nisu ni blizu tima koji bi mogao da se bori za plej of.

Denis Šreder je ubacio 24 poena sa klupe, Dort iznenadio sve sa pet trojki i 23 poena, Tander je dobio šesti pu u sedam mečeva. Odata je počast Brajantu, Kris Pol se prvi put pojavio na parketu posle tragedije i smrti jednog od najboljih prijatelja, ubacio je 9 poena, imao 10 asistencija i 7 skokova.

Za Kingse sledeći su Klipersi, prava "babaroga", Sakramento je izgubio 10 mečeva u nizu od Klipsa.

Bjelica je ostao bez poena, a dobio je i tehnički grešku.

Demijen Lilard je u fantastičnoj formi. Ovoga puta je uz tripl-dabl stigla i pobeda.

Naime, u Oregonu je pao Hjuston, 39 poena Vestbruka  nisu bili dovoljni, Harden je zaržao, propustio ke dva meča, 18 poena uz loš šut, odražava se na rezultate. Za Lilarda ovo je prvi tripl-dabl karijere, ubacio je 36 poena, imao 11 asistencija i 10 skokova. On je bio igrač nedelje na Zapadu, beležio je prosećmo neverovatnih 52 poena, a srušio je rekord frnašize ubacio je 61 Voriorsoma.

DeMar DeRozan je odigrao odličnu partiju, u Teksasu je pala Juta. San Antonio je uz 38 poena nekadašnjeg igrača Toronta dobio "Džezere" i prekinuo seriju od tri poraza. Time se DeRozan iskupio za lošu završnicu i par promašenih bacanja u porazu od Čikaga u ponedeljak.

Kajri Irving je ubacio 20 poena, pošto se vratio u petorku, teška utakmica za njega, Brajant mu je bio prijatelj, Netsi su protiv Detroita, simbolično ostavili dva prazna mesta za Kobija i njegovu ćerku Đanu koji su stradali tragično u nedelju u Los Anđelesu. Kobi i ćerka su sedeli na tim mestima kada su poslednji put gledali Netse, protiv Atlante. Ovo je druga pobeda Bruklina u osam mečeva i obe su zanimljivo bile baš protiv Pistonsa. Meč je prelomljen početkom poslednje četvrtine, serija 12:4 koju je inspirisao Spenser Dinvidi sa par trojki, odvela je Netse na +14 i zu je bio kraj nade za goste iz Detroita.

Vratio se Viktor Oladipo, navijači Indijane presrećni, posle duge povrede njihov Ol-Star igrač je na terenu. Oladipo je pogodio trojku za produžetak u kome su Pejsersi slomili Čikago.

Nekadašnji treći pik drafta nije igrao godinu dana, videlo se da mu nedostaju utakmice, završio je sa devet poena. Lavin najbolji kod Čikaga, ali je propustio priliku da donese timu pobedu u regularnom delu. Ubacio je 20 poena, imao 9 asistencija, na drugoj strani posao je završio Brogdon, 15 poena, 9 asistencija, 8 skokova.

Memfis je uz pet poena Marka Gudurića slavio u Njujorku. Bruks, Moratnt i Krauder su odradili veliki deo posla, Klark sa klupe dodao 17 poena, sedam "Grizlija" bili su dvocifreni. Na kraju je došlo do incidenta, Korauder je provocirao rivale pa mu je Pejton priredio bliski susret sa prvim redom stolica u MSG. Pejton je priznao da je namerno gurnuo Kraudera koji je na +18 pokušavao da postigne koš dok su svi stajali. Stvorila se gužva, ali je situacija bila pod kontrolom.

Rezultati:

Indijana - Čikago 115:106 pr.
Sakramento - Oklahoma 100:120
Portland - Hjuston 125:112
San Antonio - Juta 127:120
Njujork - Memfis 106:127
Bruklin - Detroit 125:115
Indijana - Čikago 115:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke