Odlučeno - Marina Maljković dobila naslednika!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.02.2017.
23:33
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Košarkaški savez Srbije doneo je odluku vezanu za novog selektora ženske košarkaške reprezentacije Srbije, a izbor je pao na višeg košarkaša i trenera Crvene zvezde.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nakon iznenađujuće ostavke koju je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković podnela na tu funkciju, čelnici KS Srbije užurbano su krenuli u potragu za njenim naslednikom.

"Blic" je večeras preneo da je odluka donesena i da je izbor pao na bivšeg košarkaša i trenera Crvene zvezde Stevana Karadžića koji je poslednji trenerski angažman imao u Jeniseju iz Krasnojarska.

Radi se o proslavljenom košarkašu Crvene zvezde, čoveku koji je svojevremeno blistao u crveno-belom dresu i koji je po završetku igračke karijere u dva navrata predvodio klub sa Malog Kalemegdana.

Kao zamenin selektora sa reprezentacijom Jugoslavije stigao je do titule prvaka sveta u Indijanapolisu, dok je kadetsku i juniorsku selekciju Srbije i Crne Gore vodio do zlatnih medalja na Evropskim prvenstvima.

Stevan Karadžić je svojevremeno, kao trener Hemofarma, proglašen za najboljeg stručnjaka Evrokupa, a u periodu od 2010. do 2015. godine vodio je Jenisej iz Krasnojarska.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na leto brani titulu prvaka Evrope u Češkoj što znači da će Stevan Karadžić imati težak zadatak u ranoj fazi selektorskog mandata.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar977
Wednesday, 08.02.2017
01:19

Da nije to onaj Stevan Karadzic koji je rekao: Hoce stoka da nas nabije 30 razlike? hahahhaahahahahhahahahha