Okreće se kolo sreće 25. aprila - Kecman, Nolan Smit, pa Panter!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2023.
23:32
Izvor: Sportske.net

Podatak za nevericu!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan je kroz svoju dugu bogatu istoriju odigrao pregršt nezaboravnih utakmica, ali ono što po čemu je sada već jedinstven jeste da na isti datum već treći put dobija ili gubi veoma važne utakmice u poslednjim sekundama.

Ova 25-aprilska, neko bi rekao i paranormalna tradicija počela je u Zagrebu 2010. godine.

Tada je Dušan Kecman na 0.6 sekundi do kraja pogodio sa preko pola terena protiv Cibone, za Partizanovu titulu u (AdmiralBet) ABA ligi.

Tačnije, Bojan Bogdanović je pogodio trojku za Cibonu na 0.6 sekundi do kraja, ali taj delić sekunde bio je dovoljan Kecmanu da postigne antologijski pogodak.

Četiri godine kasnije, takođe 25. aprila, Partizan je doživeo jedan od najbolnijih poraza, ako ne i najbolniji u klupskoj istoriji i svakako poraz koji je imao dugoročne posledice.

Nerado se navijači crno-belih sećaju toga, pogotovo u ovoj večeri velikog slavlja, ali očigledno da bez velike patnje nema ni velike sreće kada je Partizan u pitanju.

Nolan Smit je tog 25. aprila 2014. pogodio takođe u poslednjoj sekundi u Beogradskoj areni za pobedu Cedevite nad Partizanom i plasman u finale završnog turnira (AdmiralBet) ABA lige. Tim porazom Partizan je ostao bez plasmana u Evroligu, gde je igrao u prethodnih 13 godina uzastopno. Tim pogotkom Nolana Smita počelo je osmoipogodišnje odsustvo crno-belih iz Evrolige.

Srećom po crno-bele, to je sada davna prošlost za njihov klub, koji se vratio u evropsku elitu i grabi ka plasmanu na fajnal-for u Kaunasu.

Večeras je svim pristalicama crno-belih boja neopisivu sreću doneo kapiten Partizana Kevin Panter, pogotkom za tri poena u poslednjoj sekundi utakmice protiv Reala u Madridu za 89:87 u korist crno-belih!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke