Okrutno prema Poljacima, Srbija sa +105 završila grupu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 08.09.2022.
22:44
Izvor: Sportske.net

Impresivna igra Pešićevih "orlova".

Matias Horak/STARSPORT/2022
Matias Horak/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fantastična partija reprezentacije Srbije na Evrobasketu, u direktnom duelu za prvo mesto Poljska je počišćena sa terena, pa smo tako i defiitivno u osmini finala protiv reprezentacije Italije. Na kraju - 96:69!

Maestralna igra Nikole Jokića od samog početka utakmice, uvek kada bi dobio loptu imao bi pravo rešenje, a šut mu je bio perfektan.

Zahvaljujući trojkama Ognjena Jaramaza i Nikole Kalinića, dvojice naših najpreciznijih igrača van linije 6,75, Srbija je stigla do 10:4, a onda je Jokić nastavio da briljira pod košem. Postigao je 10 od 20 poena Srbije, a onda je Nikola Milutinov samo nastavio gde mu je imenjak na poziciji centra stao dokazavši da je spreman. 

Odlično su šutirali naši košarkaši, nakon trojke Davidovca je bilo 37:18, a onda pogodak Milutinova za ogromnih 39:18!

Srbija je do kraja održavala 20-ak poena prednosti do kraja poluvremena uz odličnu rolu Dejana Davidovca, a u nastavku se ponovo u trećoj četvrtini desio jedan manji pad koji je brzo neutralisan. 

Prednost je bila "samo" 13 poena u korist Srbije kada su na scenu stupili Gudurić i Jokić, Srbija se popela do 65:43, potom je bilo i čitavih 25 poena razlike, sve je išlo kako se samo zamisliti može...

Jaramaz, pa Davidovac, Micić, pa još jednom Micić... Trojke su se ređale u mrežici Poljaka jedna za drugom, a Srbija je povela sa 34 poena razlike. Pojavio se i Vanja Marinković što raduje, igrao je poslednjih pet minuta meča.

Malo opuštanje pred kraj, mučila se naša reprezentacija da postigne poene, iako je na 5 minuta do kraja imala 90 na svom kontu. 

Na kraju, koš razlika od +107 posle pet mečeva u grupi je impresivno. 

Jokić 19 poena, 5 skokova, Milutinov je dodao 16 poena i 3 skoka, Gudurić 15, Micić 12 poena i 9 asistencija, a Kalinić 11 poena. Mihalak najbolji kod Poljske sa 17. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke