OKT - Portoriko lako sa Angolom, strepnja zbog Bareine povrede

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 05.07.2016.
19:50
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Portorika upisala je očekivani trijumf u drugom meču Grupe A na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, pa će, osim ako se ne dogodi senzacija i Angola savlada Srbiju, kao drugoplasirani tim na tabeli u polufinale.

Beta/Miloš Miškov/Mo
Beta/Miloš Miškov/Mo

Povezane vesti

Prva utakmica drugog dana takmičenja na Olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu odigrana je pred manje od 1.000 navijača, a snage su odmerili rivali reprezentacije Srbije.

Nakon sinoćnjeg poraza od domaćina turnira Portoriko je bez većih problema upisao očekivanu pobedu nad Angolom rezultatom 91:81 (20:18, 26:15, 33:19, 12:29) i tako praktično obezbedio plasman u polufinale.

Teoretski gledano, Angola bi eventualnom senzacijom u duelu sa Srbijom zakomplikovala situaciju u Grupi A, ali je teško verovati da vicešampion "crnog kontinenta" može do te vrste podviga u sutrašnjoj utakmici.

Reprezentacija Angole bolje je otvorila večerašnju utakmicu pa je u prvih pet minuta imala rezultatsku prednost koja je posle dva i po minuta igre dostigla maksimalnih plus 7 (3:8).

Na četiri minuta pre kraja Angola je još uvek imala pomenutih plus sedam, ali od tog momenta Portoriko ulazi u seriju i sa 10:0 pravi preokret posle kojeg šampion Centralne Amerike više nije imao nikakvih problema.

Posle prvog kvartala Portoriko je imao samo dva poena prednosti (20:18), ali je do odlaska na odmor otišao na 13 poena razlike predvođen nepogrešivim Karlosom Arojom koji je za nepunih 10 minuta igre postigao 11 poena (2/2 za dva, 2/2 za tri) i upisao 3 asistencije.

Upravo su igrači koji su meč počeli na klupi za rezerve doneli preokret i pokrenuli Portoriko. 'Rezerve' su u prvom poluvremenu postigle 26 od 46 poena za Portoriko, dok je na drugoj strani Angola do poena uglavnom stizala posle protivničkih grešaka i kontranapada.

Da će Portorikanci upisati ubedljiv trijumf videlo se u trećoj deonici posle serije od 15:0 nakon koje šampion Centralne Amerike stiže do maksimalnih 29 poena razlike.

Poslednju četvrtinu obeležilo je opuštanje reprezentativaca Portorika koje je selekciji Angole omogućilo da smanje razliku i da, koliko je to moguće, poraz učine prihvatljivim.

U završnici meča, na samo minut pre kraja, Portoriku se dogodio peh pošto je Džej Džej Barea završio na parketu i uz pomoć saigrača napustio teren i otišao pravo u svlačionicu.

Najefikasniji pojedinci u redovima pobedničke selekcije bili su Karlos Arojo i Džej Džej Barea, dvojica momaka koji imaju bogato NBA iskustvo iako je Arojo već neko vreme u Evropi.

Karlos Arojo i Džej Džej Barea postigli su po 18 poena za Portoriko, dok je na drugoj strani kapiten Karlos Morais bio najefikasniji sa 21 poenom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke